Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Groede

Groede is een van de minder bekende plaatsjes aan de Zeeuwse kust, maar een echt pareltje. Nog niet verpest door grote hoogbouw appartementen en vakantieparken een prachtig plekje.

Groede ontstond in de 13e eeuw. Het landschap wat bestond uit schorren en kreken zorgde voor een hard bestaan voor de eerste inwoners van Groede. De eerste eeuwen stond het dorp door grote overstromingen meerdere malen onder water. Tijdens de Nederlands opstand, 80-jarige oorlog , werd het dorp zelfs lange tijd onder water gezet. Tussen 1583 en 1612 stond het dorp in zijn geheel onderwater. Na 1612 werd het dorp in recordtempo weer opgebouwd. De huisjes rondom de kerk op de markt zijn hier een voorbeeld van.  Het dorp werd stevig omdijkt en had geen last meer van overstromingen.

Camping Zonneweelde in Nieuwvliet-Bad

Niet ver van Groede, bij de badplaats Nieuwvliet-Bad ligt een van de leukste familiecampings van Nederland. Op zoek naar een kampeerplaats, luxe chalet of glamping accommodatie voor een vakantie met het hele gezin in Zeeland? Dan is Camping Zonneweelde de perfecte camping voor je. Deze 5-sterren ligt op minder dan een kilometer van het Zeeuwse strand en staat bekend de familiecamping van Zeeland.

 

Het tegenwoordige Groede is een oase van rust aan de drukke Zeeuws-Vlaamse kust. Het mooiste stukje van het dorp is het prachtige oude marktpleintje. Dit is het centrum van het mooie dorp. Mooie oude huisjes uit de 17e eeuw sieren het marktplein. In het midden staat een prachtige oude kerk uit 1615. Ga vooral even iets drinken bij het mooie zaakje Fonteyn. Gelegen op de hoek van de markt en de schuitvlotstraat verkopen ze er heerlijk zelfgemaakt ijs en biertjes van de brouwerij uit de buurt. Het nabijgelegen 3 koningen heeft een eigen brouwerij, het brouwerslokaal, en brouwt heerlijke biertjes.

Groede heeft een prachtig strand. Het is een van de weinige plaatsen in Zeeland waar je ook op het strand kunt slapen. Sinds enkele jaren staan er (behalve) in de winter huisjes met een prachtig panoramaraam aan het strand. Hier kun je slapen en wakker worden met de zee aan je voeten. Naast de huisjes is er in Groede ook een camping aan het strand en geniet het dorp bij de jeugd veel bekendheid door discotheek de Ploeg die er al sinds jaar en dag de voeten van de vloer krijgt.

Hier ligt Groede

Weersverwachting Groede

vandaag
18° / 14°
morgen
19° / 12°
21 jun
18° / 16°
22 jun
18° / 15°
23 jun
20° / 15°
Meer weer van Groede op klimaatinfo.nl

Meer informatie