Weersverwachting Nisse

vandaag
11° / 5°
morgen
11° / 5°
8 mei
15° / 5°
9 mei
24° / 12°
10 mei
20° / 10°

Nisse

Waar ligt Nisse?

Externe links

De grote Gotische kerk stamt uit de vijftiende eeuw terwijl de karakteristieke kerktoren van Nisse een eeuw ouder is. Aan het dorpsplein op nummer 25 staat de vroegere kasteelhoeve van Nisse. De tuinen van deze stonden in vroeger erg goed bekend. Tegenwoordig zijn er slechts nog resten van over en kan men vaag de contouren van de waterpartijen en de verhogingen waarnemen. Midden op het plein staat een oude waterpomp uit de achttiende eeuw.

In Nisse staat het trekkermuseum dit is een museum van de De Oldtimer Trekkers en Motorenclub Midden Zeeland. In het museum worden hoofdzakelijk trekkers tentoongesteld van voor 1960 die gedeeltelijk of geheel zijn gerestaureerd. De stoomtrein die tussen Goes en Borsele rijdt stopt bij dit museum.

Aan de rand van Nisse in een authentieke boerderij is een kaasboerderij gevestigd. De koeien van deze boerderij lopen op de grond van Natuurmonumenten. Er wordt van de melk die deze koeien verschilleden soorten kaas gemaakt. daarnaast wordt er karnemelk, boter en roomijs van gemaakt. Deze producten zijn allemaal te verkrijgen in de winkel bij de boerderij. De kaasboerderij is bijna iedere dag geopend.

Foto's van Nisse