Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Renesse

Renesse is een populaire Zeeuwse badplaats op het eiland Schouwen-Duiveland. De plaats is vooral bij jongeren erg populaire vakantiebestemming. De stranden van Renesse worden ieder jaar druk bezocht.

Renesse is ontstaan in de dertiende eeuw na Christus na de bouw van het Slot Moermond. Renesse is gebouwd als een ringkern dorp met centraal gelegen de Jakobuskerk. De gotische toren van deze kerk stamt uit het tweede deel van de vijftiende eeuw het schip is een eeuw jonger. Totdat het toerisme hier een vlucht nam was Renesse een arm dorp dat voornamelijk leefde van de visserij en de geitenfokkerij. Tijdens de Watersnoodramp bleef Renesse vrijwel geheel gespaard van het wassende water en werden hier veel mensen opgevangen.

Tegenwoordig is Renesse één van de populairste badplaatsen in Zeeland. Ieder jaar trekken er tienduizenden toeristen naar het dorp en het bijbehorende strand toe. Om de grote verkeersdrukte naar het strand wat te reguleren rijd er tijdens de zomermaanden gebruik maken van het Transferium. Deze grote parkeerplaats ligt net buiten het dorp en van hieruit vertrekken er met regelmaat bussen naar het dorp en naar het strand. Het zandstrand bij Renesse is ongeveer 17 kilometer lang en bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is er een natuurstrand, een naaktstrand en een luxe strand met allerlei voorzieningen. De hoofdstranden van Renesse worden bewaak door strandwachten van de reddingsbrigade. Met verschillende vlaggen wordt hier duidelijk gemaakt in welke mate het veilig is om hier te zwemmen.

Hier ligt Renesse

Weersverwachting Renesse

vandaag
15° / 12°
morgen
16° / 13°
14 apr
13° / 11°
15 apr
12° / 10°
16 apr
9° / 8°
Meer weer van Renesse op klimaatinfo.nl

Meer informatie