Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tholen

Tholen is een klein stadje op het gelijknamige eiland in de provincie Zeeland. Tholen ligt aan het Schelde-Rijnkanaal dat de grens met de provincie Noord-Brabant vormt.

Tholen is ontstaan in het begin van de dertiende eeuw en heeft sinds 1366 al stadsrechten. Tholen heeft een historische kern die op de lijst van beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland staat. In het historische centrum vind je onder andere de grote kerk van Tholen, molen De Hoop en het voormalige stadhuis van Tholen. Dit voormalige stadhuis stamt uit de vijftiende eeuw en is in het bezit van de oudste beiaardklok van Nederland. Het zevenendertig klokken tellende carillon speelt ieder kwartier.

Sinds de komst van de Oesterdam is de oesterkweek en visserij in Tholen zo goed als helemaal verdwenen. De komst van de Oesterdam , die deel uitmaakt van de Deltawerken, heeft ervoor gezorgd dat Tholen tegenwoordig niet meer aan zout maar aan zoet water ligt. In de buurt van de jachthaven liggen er nog enkele verlaten oesterputten die hier aan herinneren. Aan de andere zijde van de Oesterdam ligt nog een buitenhaven waar enkele vissersschepen liggen. De oude haven is omgetoverd in een prachtige jachthaven waar veel pleziervaartbootjes liggen.

Hier ligt Tholen

Weersverwachting Tholen

vandaag
20° / 14°
morgen
17° / 14°
13 jul
17° / 15°
14 jul
20° / 14°
15 jul
25° / 15°
Meer weer van Tholen op klimaatinfo.nl

Meer informatie