Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Veere

Veere is een historisch stadje aan het Veerse Meer op het voormalig Zeeuwse eiland Walcheren. Veere is één van de plaatsen in Zeeland die een beschermd stadsgezicht hebben.

Veere is gesticht ergens in de twaalfde of dertiende eeuw en kende een grote economische groei in de zestiende eeuw. Dit kwam voornamelijk omdat Veere het stapelrecht op Schotse wol had en hierdoor het monopoly hier op had. In deze periode is het stadhuis van Veere gebouwd dat bekend staat om zijn carillon. Ook de Schotse huizen aan de kaai stammen uit deze periode en zijn tegenwoordig ingericht als museum. In de kelder van de panden die bekend staan als “Het Lammeken” en “De Struijs” in er een restaurant gevestigd.

Overnachten in Veere

Veere is een van de leukste en mooiste plaatsen in Zeeland. Het gezellig centrum leent zich perfect voor een leuke middag winkelen om daarna, op een van de vele terrasjes neer te ploffen. Veere is op zijn mooist in de avond, als de dagjesmensen vertrokken zijn. Het stadje is dan prachtige uitgelicht en er heerst een bijzondere rust. Wil je deze rust zelf een keer beleven, dan kun je op verschillende plaatsen in Veere overnachten. Zo vind je in een voormalig bankgebouw B&B bINNengewoon, heb je bij Auberge de Campveerse Toren een prachtig uitzicht over het Veerse Meer en in Bed en Brood slaap in een voormalig herenhuis midden in het centrum van Veere.

Midden in het historische centrum van Veere ligt de jachthaven. Deze jachthaven is een populaire aanlegplaats voor mensen die op het Veerse Meer aan het varen zijn en even voet aan wal willen zetten. Mede hierdoor is Veere een belangrijke historische trekpleister in Zeeland en ieder jaar komen dan ook tienduizenden toeristen om het dorp te bezoeken. Er zijn hier verschillende musea te bezoeken en je kunt met een gids een wandeling maken door het historische centrum van het dorp. De meeste winkels zijn er zeven dagen per week geopend.

Het merendeel van de toeristen die een bezoek brengen aan Veere zijn dagjesmensen. Tijdens je vakantie in Zeeland even een dagje naar Veere en daar de verschillende historische bezienswaardigheden bekijken en rondsnuffelen in een van de vele winkeltjes. Opvallend is dat veel toeristen Veere bezoeken op de fiets. Veel campings die langs de Zeeuwse kust liggen, zijn op fietsafstand van Veere. Wel zo handig, want dan hoef je de auto niet te parkeren in Veere. Het stadje ligt ook aan een van de mooiste fietsroutes van Zeeland, het rondje Veerse Meer. Een fietsroute van ongeveer 45 kilometer.

Hier ligt Veere

Weersverwachting Veere

vandaag
22° / 14°
morgen
21° / 17°
3 okt
19° / 16°
4 okt
17° / 14°
5 okt
17° / 14°
Meer weer van Veere op klimaatinfo.nl

Meer informatie