Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Veere

Veere is een historisch stadje aan het Veerse meer op het voormalig Zeeuwse eiland Walcheren. Veere is één van de plaatsen in Zeeland die een beschermd stadsgezicht hebben.

Veere is gesticht ergens in de 12 of 13 de eeuw en kende een grote economische groei in de 16de eeuw. Dit kwam voornamelijk omdat Veere het stapelrecht op Schotse wol had en hierdoor het monopoly hier op had. In deze periode is het stadhuis van Veere gebouwd dat bekend staat om zijn carillon. Ook de Schotse huizen aan de kaai stammen uit deze periode en zijn tegenwoordig ingericht als museum. In de kelder van de panden die bekend staan als “Het Lammeken” en “De Struijs” in er een restaurant gevestigd.

Midden in het historische centrum van Veere ligt de jachthaven. Deze jachthaven is een populaire aanlegplaats voor mensen die op het Veerse meer aan het varen zijn en even voet aan wal willen zetten. Mede hierdoor is Veere een belangrijke historische trekpleister in Zeeland en ieder jaar komen dan ook tienduizenden toeristen om het dorp te bezoeken. Er zijn hier verschillende musea te bezoeken en men kan met een gids een wandeling maken door het historische centrum van het dorp. De meeste winkels zijn er zeven dagen per week geopend.

Hier ligt Veere

Weersverwachting Veere

vandaag
19° / 13°
morgen
22° / 13°
3 jul
19° / 16°
4 jul
20° / 12°
5 jul
20° / 12°
Meer weer van Veere op klimaatinfo.nl

Meer informatie