Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Yerseke

Yerseke is een dorp aan de Oosterschelde in de gemeente Riemerswaal. Yerseke ligt op het schiereiland Zuid-Beveland in de provincie Zeeland. Yerseke staat voornamelijk bekend om zijn mossel en oestercultuur.

Het dorp Yerseke is ontstaan in de tiende eeuw na Christus op een kreekrug. In deze periode leefden hier voornamelijk schapenhoeders. Yerseke is tot de gemeentelijke herindeling van 1970 een zelfstandige gemeente geweest en maakt sindsdien deel uit van de gemeente Riemerswaal. In het dorp staat een gotische kruiskerk die sinds de tweede wereldoorlog het zonder zijn toren moet doen. Niet ver daar vandaan vindt je het Oosterschelde museum waar je alles te weten komt over het dorp Yerseke, de Oosterschelde en de Oestercultuur. De oude ringkern van het dorp is nog gedeeltelijk intact er staan nog enkele prachtige oude huizen.

Yerseke is natuurlijk vooral bekend om beroemd om zijn mosselen en om zijn oesters. De mosselen uit Yerseke en de Oosterschelde worden wereldwijd gezien als de lekkerste mosselen ter wereld. Voor Yerseke is de mosselvangst en het kweken van oesters de belangrijkste inkomensbron. In de haven van Yerseke liggen meerdere mosselkotters die hier allemaal met de plaatsaanduiding YE varen. Vroeger worden de mosselen hier met houten zeilschepen gevangen. Als van de haven wegloopt kom je langs de oesterputten van Yerseke. Bij sommige van de bedrijven die hier aan de Oosterschelde liggen kun je een rondleiding krijgen langs deze putten. Tijdens de rondleiding kan er natuurlijk ook geproefd worden. Aan de haven vindt je meerder mosselverwerkende bedrijven. De meeste van deze bedrijven hebben een klein winkeltje waar je de vele specialiteiten uit Yerseke kan kopen. Wie liever uit eten gaat kan in Yerseke in één van de mosselrestaurants gaan eten.

Hier ligt Yerseke

Weersverwachting Yerseke

vandaag
17° / 13°
morgen
17° / 12°
16 jun
18° / 13°
17 jun
19° / 16°
18 jun
19° / 13°
Meer weer van Yerseke op klimaatinfo.nl

Meer informatie