Weersverwachting Zierikzee

vandaag
15° / 6°
morgen
21° / 11°
10 mei
15° / 13°
11 mei
17° / 9°
12 mei
14° / 8°

Zierikzee

Waar ligt Zierikzee?

Externe links

Ondanks het feit dat Zierikzee meerdere malen belegerd is en dat er verschillende grote branden hebben gewoed, heeft het historische centrum van de stad zijn karakteristieke karakter niet verloren. Het historische centrum wordt nog gedeeltelijk ommuurd door de oude stadsmuren met als toeristisch hoogtepunt de Nobelpoort, de Noordhavenpoort en de Zuidhavenpoort. Op de plaats waar vroeger de stadsmuren stonden is nu het slingerbos. Hier en daar zijn nog enkele oude resten van de stadsmuur te vinden. De oude grachten liggen er nog wel

Het letterlijk hoogtepunt van de stad is de Sint-Lievensmonstertoren, in de volksmond beter bekend als de “Dikke Toren”. Deze toren is een groot deel van het jaar opengesteld voor het publiek en kan beklommen worden. In de toren worden met regelmaat grote exposities gehouden en het uitzicht vanaf het dak is met helder weer prachtig.

Het belangrijkste religieuze gebouw van Zierikzee is de Nieuwe Kerk. Deze kerk is gebouwd in het begin van de negentiende eeuw ter vervanging van de in as gelegde Sint-Lievensmonsterkerk, waar alleen de toren nog van overeind staat. De Nieuwe kerk is een bijzonder neoclassicistisch bouwwerk dat niet helemaal op zijn plaats lijkt in het Zierikzee.

Andere bezienswaardigheden in Zierikzee zijn molen de Hoop, molen de Haas, Het zestiende-eeuwse stadhuis van Zierikzee, Huis de Haan, het Gravensteen en de Oude Haven met daaromheen de oude huizen en woningen.

Foto's van Zierikzee