Weersverwachting Zoutelande

vandaag
8° / 4°
morgen
7° / 1°
7 dec
7° / 4°
8 dec
6° / 2°
9 dec
6° / 4°

Zoutelande

Waar ligt Zoutelande?

Externe links

De duinen van Zoutelande zijn de hoogste van Nederland. Ze bieden bescherming tegen het water maar voor liefhebbers van terrasjes vooral ook tegen de wind. Op de terrasjes van het dorp kan het bij relatief lage temperaturen al zeer aangenaam zijn als er een zonnetje staat en de wind tegengehouden wordt door de duinen. Rondom de diverse horecagelegenheden in de dorpskern liggen er een aantal winkels waarvan sommige ook op zondag geopend zijn. Aan de noordkant van het dorp ligt de Nederlands Hervormde Catherinakerk, waarvan de oorsprong teruggaat naar de dertiende eeuw.

De wandelpaden door de duinen en de diverse uitzichtpunten die er aangelegd zijn bieden een fraai uitzicht over zee, strand, het dorp en het achterland. Wie bij helder weer Zoutelande bezoekt die kan in de verte de haven van Zeebrugge zien liggen. Landinwaarts kun je dan gemakkelijk de kerktorens van onder andere Westkapelle, Koudekerke en Grijpskerke zien liggen.

De bereikbaarheid van Zoutelande is prima, hoewel het tijdens zomerse dagen aanschuiven kan zijn op de wegen richting dit prachtige Zeeuwse dorp. In en rond het dorp vind je een aantal parkeerterreinen. Daar geldt overdag betaald parkeren, met uitzondering van de wintermaanden.

Waar overnachten in Zoutelande?

Een badplaats als Zoutelande is geweldig om te overnachten. Zo hoef je ’s avonds na een aangename dag op strand niet meer naar huis te rijden en kun je in de ochtend van Zoutelande genieten voordat het toerisme op gang komt. De pagina ‘waar overnachten in Zoutelande‘ geeft je de beste overnachtingstips voor Zoutelande.

Foto's van Zoutelande