Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Den Bommel

Op slechts enkele kilometers van Stad aan ’t Haringvliet ligt het dorp den Bommel in de gemeente Goeree Overflakkee. In het dorp ligt een klein haventje en er is een standbeeld te vinden van Heer Ollie B. Bommel.

Het dorp is ontstaan op de plaats waar in de 15de eeuw de heerlijkheid Sint Adolfsland was. Door zalmvisserij groeide het dorp langzaam uit tot een welvarend dorp dat in het begin van de 19de eeuw een zelfstandige gemeente werd. Tot de gemeentelijke herindeling van 1966 bleef het deze zelfstandigheid behouden. Hierna werd het dorp samen met de dorpen Oude-Tonge, Ooltgensplaat toegevoegd een de gemeente Oostflakkee. Het mooiste gebouw van het dorp is de kerk die uit de 17de eeuw stamt. Net buiten het dorp ligt de molen de Bommelaer. Deze gerestaureerde molen kan als hij draait bezocht worden.

Op een pleintje voor de kerk vind je het bronzen beeld van de heer op stand Ollie B. Bommel. Dit beeld is een replica van het originele houten beeld dat tegenwoordig te vinden is in Tuindorp het seniorencomplex van het dorp. De haven wordt hier uitgebaat door watersportvereniging het “Het Bommelse Gors”. Deze jachthaven is gevestigd in de oude visserijhaven van het dorp en ligt tussen de gorzen van Den Bommel. Op de gorzen leven allerlei soorten watervogels zoals eenden, ganzen, zwanen, lepelaars en zwanen. Door dit beschermde natuurgebied loopt een wandeling.

Vanuit Den Bommel kun je vrij gemakkelijk met de fiets naar het strand van Den Bommel. Dit recentelijk opgeknapte strand hoort nu tot de mooiste van het eiland Goeree Overflakkee.

Hier ligt Den Bommel

Weersverwachting Den Bommel

vandaag
5° / 2°
morgen
2° / 0°
1 dec
1° / -1°
2 dec
3° / -1°
3 dec
3° / -1°
Meer weer van Den Bommel op klimaatinfo.nl

Meer informatie