Weersverwachting Kinderdijk

vandaag
17° / 14°
morgen
14° / 8°
22 okt
12° / 8°
23 okt
14° / 9°
24 okt
13° / 5°

Kinderdijk

Waar ligt Kinderdijk?

Externe links

Wie de Kinderdijkse molens wil bezoeken die moet er rekening mee houden dat parkeerplaats vrij beperkt is en in het seizoen (dat loopt tot eind oktober) er betaald moet worden om te parkeren. Parkeren aan de Lekdijk is verboden. Hoe aanlokkelijk het er ook uitziet om hier de auto te parkeren, doe het niet als je geen parkeerboete wilt hebben.

De molens liggen in een gebied waar je niet met de auto kunt rijden. Er zijn drie manieren om de molens te bezichtigen: te voet, op de fiets en van 1 april tot 1 oktober ook middels een ongeveer half uur durende rondvaart. Je stapt dan aan het begin van de dijk tegenover Kantine de Molenhoek op. Reserveren is niet nodig.

Molen 2 van de Nederwaard is een bezoekmolen. Gedurende het hele jaar is deze molen tegen betaling dagelijks te bezoeken, met uitzondering van enkele dagen zoals eerste kerstdag en dagen die gebruikt worden voor het onderhoud. Met ingang van 2015 hanteert men één ticket waarbij je toegang krijgt voor de Museummolen Blokweer, Museummolen Nederwaard en de multiscreen film in het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal.

Fotografen die mooie foto’s van de molens willen malen die kunnen dat het beste vroeg in de ochtend doen, na zonsopkomst. Als je geluk hebt krijg je naast prachtig zonlicht ook nevel boven het water wat de foto’s meer sfeer geeft. De kans hierop is vooral aanwezig in het vroege voorjaar en het late najaar, als de nachten relatief koud zijn en er voldoende vocht in de lucht aanwezig is. Door vroeg te gaan ontloop je op drukke dagen meteen de busladingen toeristen die Kinderdijk bezoeken.

Foto's van Kinderdijk