Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kinderdijk

Het dorp Kinderdijk ligt in Zuid-Holland en is wereldwijd bekend vanwege de Kinderdijkse Molens. Deze 19 windmolens staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en vormen een belangrijke toeristische attractie in Nederland.

Kinderijk ligt op een hoek waar de Lek en de Noord samenkomen. Al sinds de middeleeuwen wordt hier op intensieve wijze aan watermanagement gedaan. In en rondom het dorp vind je een groot aantal dijken, opslagreservoirs en pompstations. Sommige aanbieders van excursies nemen dit onderdeel mee bij een bezoek aan Kinderdijk, het gros van de toeristen ziet echter niet meer dan de molens. Heb je geen zin om tijdens je bezoek aan Kinderdijk in de rij te staan dan doe je er goed aan om van te voren je kaartjes online te bestellen.

Wie de Kinderdijkse molens wil bezoeken die moet er rekening mee houden dat parkeerplaats vrij beperkt is en in het seizoen (dat loopt tot eind oktober) er betaald moet worden om te parkeren. Parkeren aan de Lekdijk is verboden. Hoe aanlokkelijk het er ook uitziet om hier de auto te parkeren, doe het niet als je geen parkeerboete wilt hebben.

De molens liggen in een gebied waar je niet met de auto kunt rijden. Er zijn drie manieren om de molens te bezichtigen: te voet, op de fiets en van 1 april tot 1 oktober ook middels een ongeveer half uur durende rondvaart. Je stapt dan aan het begin van de dijk tegenover Kantine de Molenhoek op. Reserveren is niet nodig.

Molen 2 van de Nederwaard is een bezoekmolen. Gedurende het hele jaar is deze molen tegen betaling dagelijks te bezoeken, met uitzondering van enkele dagen zoals eerste kerstdag en dagen die gebruikt worden voor het onderhoud. Met ingang van 2015 hanteert men één ticket waarbij je toegang krijgt voor de Museummolen Blokweer, Museummolen Nederwaard en de multiscreen film in het Bezoekerscentrum Wisboomgemaal.

Fotografen die mooie foto’s van de molens willen malen die kunnen dat het beste vroeg in de ochtend doen, na zonsopkomst. Als je geluk hebt krijg je naast prachtig zonlicht ook nevel boven het water wat de foto’s meer sfeer geeft. De kans hierop is vooral aanwezig in het vroege voorjaar en het late najaar, als de nachten relatief koud zijn en er voldoende vocht in de lucht aanwezig is. Door vroeg te gaan ontloop je op drukke dagen meteen de busladingen toeristen die Kinderdijk bezoeken.

Hier ligt Kinderdijk

Weersverwachting Kinderdijk

vandaag
10° / 6°
morgen
12° / 3°
19 apr
11° / 8°
20 apr
11° / 6°
21 apr
11° / 5°
Meer weer van Kinderdijk op klimaatinfo.nl

Meer informatie