Weersverwachting Noordwijk

vandaag
10° / 6°
morgen
8° / 5°
23 apr
9° / 6°
24 apr
10° / 6°
25 apr
12° / 5°

Noordwijk

Waar ligt Noordwijk?

Externe links

In het hart van Noordwijk-Binnen zie je vooral veel oude panden die uit vorige eeuwen stammen. Hier zitten fraaie monumentale panden tussen die ervoor zorgen dat Noordwijk-Binnen een sfeervolle uitstraling heeft. Veel van deze historische huizen zijn in particulier bezit. De meeste commercie zit in en rond de autovrije Kerkstraat.  Wie door het hart van het dorp loopt die kan twee enorme beelden van giraffen zien staan. Deze twee op ware grote nagemaakte dieren staan in een particuliere tuin aan de Lindenhof.

Noordwijk aan Zee

De reden waarom ook de aan de Noordzee gelegen badplaats Noordwijk aan Zee vermeld mag worden op mooistedorpjes.nl is het geweldige zandstrand. Achter de duinen ligt een fantastisch Noordzeestrand met daarop prachtige strandpaviljoens die dit deel van Noordwijk aan Zee een geweldige uitstraling geven. Dit is de reden waarom jaarlijks maar liefst een miljoen toeristen naar deze zeer populaire badplaats komen.

Om nog even terug te komen op de boulevard van Noordwijk aan Zee: niet alles wat daar staat is lelijk. Over de architectuur van sommige panden kun je de nodige discussie voeren, maar het statige Hotel van Oranje is daarop toch wel een uitzondering. Een ander bouwwerk dat vermeld mag worden is de Vuurtoren van Noordwijk aan Zee. Deze in 1921 gebouwde witte vuurtoren is een belangrijk herkenningspunt voor Noordwijk aan Zee.

Foto's van Noordwijk