Weersverwachting Oegstgeest

vandaag
11° / 5°
morgen
9° / 4°
23 apr
10° / 5°
24 apr
10° / 6°
25 apr
12° / 5°

Oegstgeest

Waar ligt Oegstgeest?

Externe links

In Oegstgeest zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die een vermelding waard zijn. Wij waren bijvoorbeeld zeer gecharmeerd van Kasteek Oud-Poelgeest. Dit kasteel ligt op een ruim tien hectare groot landgoed waar je heerlijk kunt wandelen. In het kasteel zelf is een restaurant en hotel gevestigd. Bijna net zo mooi als het kasteel zelf is het erbij gelegen Koetshuis. Dit monumentale pand stamt uit de 19e eeuw.

Een ander fraai gebouw in Oegstgeest is Rhijngeest. Dit in 1901 gebouwde bouwwerk is ontworpen door G.J. Driessen en was oorspronkelijk een kliniek. Tegenwoordig is dit het gemeentehuis van Oegstgeest.

Een object dat zeker vermeld dient te worden is de Oudenhofmolen. Deze wipmolen staat aan de Lelielaan, wat tijdens de bouw in 1783 nog middel in de polder was. Tegenwoordig staat deze prachtige maalvaardige molen midden in een woonwijk. Gelukkig is er wel voldoende ruimte om de molen heen gelaten zodat hij nog goed tot zijn recht komt.

Als je door Oegstgeest rijdt of wandelt dan zal het je waarschijnlijk opvallen dat de straatnaambordjes afwijkend zijn van kleur. De namen staan in het geel op een oranjerode achtergrond. Dit is express gedaan, zodat je kunt zien of je je in Leiden (blauwe borden met witte tekst) of in Oegstgeest bevindt.

Foto's van Oegstgeest