Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stad aan ’t Haringvliet

Stad aan ‘t Haringvliet is anders dan de naam doet vermoeden een klein dorp in de gemeente Middelharnis. Dankzij de prachtige oude haven van het dorp behoort het tot één van de mooiste dorpjes van Zuid-Holland.

Er is een kleine oude haven in het centrum van het dorp. Net buiten het dorp vind je een grotere nieuwe jachthaven genaamd Atlantica. Ten westen van deze jachthaven is het zandstrand van Stad aan ’t Haringvliet te vinden. Bij de jachthaven is een grote winkel te vinden en zijn voldoende faciliteiten te vinden. Aan de haven vind je ook het theehuis “Aandehaven” dat in de zomermaanden van dinsdag tot en met zondag is geopend, in de wintermaanden is het echter alleen in de weekenden geopend. De dorpelingen dragen hier de naam Stadtenaren.

Vanuit de oude haven van Stad aan ’t Haringvliet vertrekt de veerboot tussen Stad aan ’t Haringvliet, Nieuwendijk en Tiengemeten. In de zomermaanden vertrekt deze boot vier keer per dag op de dagen woensdag, zaterdag en zondag. De kosten van dit fietsveer bedraagt 5 euro voor volwassenen en de helft hiervan voor kinderen. Wie op een andere manier het Haringvliet wil verkennen kan in Stad aan ’t Haringvliet ook een grote ouderwetse zeiljacht huren compleet met bemanning. Deze tocht kan uiteraard volledig verzorgd worden.

Hier ligt Stad aan ’t Haringvliet

Weersverwachting Stad aan ’t Haringvliet

vandaag
11° / 9°
morgen
14° / 10°
24 mrt
12° / 9°
25 mrt
11° / 8°
26 mrt
9° / 6°
Meer weer van Stad aan ’t Haringvliet op klimaatinfo.nl

Meer informatie