Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ter Aar

In de gemeente Nieuwkoop, dat in het noordoosten van de provincie Zuid-Holland ligt, kun je het dorp Ter Aar vinden. Lange tijd was het dorp een zelfstandige gemeente tot het in 2007 deel ging uitmaken van de gemeente Nieuwkoop.

Het dorp telt nog geen 10.000 inwoners en ook wordt Ter Aar al genoemd sinds 1788. Hiervoor was er in dit gebied het dorp Langeraar dat werd weggespoeld nadat de dijk bij het Braassemermeer openbrak. Later kwam er aan de dam in de Aar het dorp ter Aar. Een lange geschiedenis van meerdere dorpen in dit gebied gaat vooraf aan de stichting van het huidige Ter Aar. Het relatief kleine aantal inwoners samen met de sporen van deze geschiedenis maken van Ter Aar een dorp dat niet mag ontbreken op onze website. Kenmerkend voor het dorp is het Aarkanaal dat zeer aanwezig is in het polderlandschap rond Ter Aar.

Ter Aar kent een aantal interessante bezienswaardig. Natuurlijk is er de directe omgeving van het dorp met onder andere de Langenaarse Plassen waar watersporters tal van activiteiten kunnen ontplooien. In het dorp zelf staat een boerderij die dateert uit 1789 en een uniek tegeltableau herbergt op de schouw. De hervormde kerk van het dorp werd al in 1668 gebouwd en in 1843 grondig gerenoveerd. Ook is er een cultuurhistorisch museum in Ter Aar. Hier leren de bezoekers meer over de geschiedenis en het typische leven in de regio van het polderdorp. Vergeet ook zeker niet het kruidenierswinkeltje te bezoeken dat bij het museum hoort. Dit winkeltje ziet er nog altijd uit zoals de typische kruidenierswinkeltjes uit de eerste helft van de vorige eeuw voor de oorlog oogden. Ook vind je hier een kleine oude sluis. Een andere leuke bijkomstigheid van Ter Aar is haar ligging vlakbij Alphen aan de Rijn, de stad waar je Avifauna kunt bezoeken; een leuke dierentuin voor het hele gezin dat voorbekend is om zijn vele vogels.

Hier ligt Ter Aar

Weersverwachting Ter Aar

vandaag
24° / 12°
morgen
26° / 16°
26 jun
28° / 18°
27 jun
26° / 19°
28 jun
20° / 17°
Meer weer van Ter Aar op klimaatinfo.nl

Meer informatie