Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Peniche

Peniche is een stad en een gemeente op een schiereiland, in het centraalwestelijke deel van Portugal. In het stadje wonen iets meer dan tienduizend mensen, waardoor het een plekje verdient op mooiste dorpjes.

De geschiedenis van het stadje Peniche gaat ver terug, al is er over deze periode niet heel veel bekend. Wat we weten is dat het gebied al lange tijd bewoond is. Archeologische vondsten suggereren dat het gebied al bewoond was in het Neolithicum. In de Romeinse tijd bloeide Peniche als een belangrijk vissersdorp en handelscentrum. Op deze plek vonden vissers uit andere delen van Portugal, een nieuw thuis en vestigden zich boeren, die later ook visser zouden worden. Vanaf de vijftiende eeuw zou Peniche een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de Portugese geschiedenis. In de middeleeuwen werd het stadje versterkt met stadsmuren en een fort, het Fortaleza de Peniche, om zich te verdedigen tegen piraten en vijandige invallen.

Overnachten in Peniche

Peniche is een ideale bestemming voor wie de ruige schoonheid van de Portugese Zilverkust wil ontdekken. In deze charmante vissersstad zijn enkele uitstekende hotels te vinden. Het MH Peniche Hotel, een viersterrenhotel, staat bekend om zijn moderne kamers, prachtige zwembad en dicht bij het strand ligt. Daarnaast biedt Hotel Pinhalmar comfortabele kamers en prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan, waardoor het een populaire keuze is, als je van natuur en rust houdt. Beide hotels zijn uitstekende keuzes voor een ontspannen verblijf, met gemakkelijke toegang tot de bezienswaardigheden van Peniche en de nabijgelegen surfspots.

In de 16e en 17e eeuw werd Peniche een strategisch maritiem bolwerk, belangrijk voor de bescherming van de Portugese kust. Het fort diende later, tijdens de dictatuur van Salazar in de 20e eeuw, als gevangenis voor politieke gevangenen. Nu is Peniche bekend om zijn visserij, prachtige stranden, en als een van de beste surfbestemmingen ter wereld.

Peniche is een van de top surfbestemmingen van Portugal. Het dorp trekt surfers van over de hele wereld aan met zijn uitstekende golven en de prachtige stranden. Het bekendste strand van Peniche is Supertubos, waar volgens surfers; perfecte, krachtige golven zorgen voor een unieke surfervaring. De diverse surfspots in de gemeente Peniche, zoals Baleal en Lagide, zijn perfect voor beginners en ervaren surfers. De combinatie van goede golven, een uitbundige surfscene en de prachtige omgeving maakt Peniche een paradijs voor surfers. Ieder jaar worden er in Peniche verschillende internationale surfwedstrijden gehouden, waaronder de World Surf League.

Het Fortaleza de Peniche is een imposant fort aan de kust van Portugal, dat diende als verdediging tegen piraten en vijandige invallen. Tijdens de dictatuur van Salazar werd het een beruchte gevangenis voor politieke gevangenen. Nu is er in het fort een museum gevestigd, het Museu Nacional da Resistência e da Liberdade, het museum van het verzet en de vrijheid. Van het museum heb je een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.

De Berlengas zijn een prachtige eilandengroep voor de kust van Peniche. De eilanden vormen samen een beschermd natuurreservaat dat bekendstaat om zijn ongerepte schoonheid en unieke flora en fauna. De grootste van de eilanden, Berlenga Grande, is bereikbaar per boot vanuit Peniche, een tocht van ongeveer 30 minuten. Berlenga Grande is het enige eiland van de Berlengas, dat permanent bewoond wordt en waar je als toerist kunt overnachten. De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de eilandengroep is het 17e-eeuwse São João Baptista fort. De Berlengas zijn een paradijs voor vogelliefhebbers, met verschillende zeldzame vogelsoorten die er broeden.

Hier ligt Peniche

Weersverwachting Peniche

vandaag
17° / 17°
morgen
18° / 17°
15 jul
18° / 17°
16 jul
17° / 17°
17 jul
18° / 17°
Meer weer van Peniche op klimaatinfo.nl

Meer informatie