Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cascais

Cascais is een sfeervolle mondaine badplaats die aan de Costa de Lisboa ligt. Dit stijlvolle kustplaatsje staat bekend om de heerlijke sfeer en geweldige stranden.

Als je vanuit Lissabon de trein in westelijke richting langs de kust neemt, dan kom je vanzelf uit bij Cascais. Je stapt bij het centraal gelegen Cais de Sodré in Lissabon op en ongeveer drie kwartier later stap je uit in Cascais. Deze rit is vrij populair onder toeristen die Lissabon bezoeken. Het feit dat de treinrit gratis is voor houders van de veel verkochte Lisboa Card, zal hier zeker aan meewerken.

Cascais was ooit een rustig en klein vissersdorp. Nog steeds is de visvangst onderdeel van het dagelijks leven van een deel van de inwoners. In de haven van Cascais liggen tal van vissersbootjes en wie op de kade kijkt die ziet de netten en bakken die voor de vis gebruikt worden. In de loop van de negentiende eeuw ontdekten de welgestelde Portugezen Cascais als badplaats. Het werd al snel een geliefde vakantiebestemming van de Portugese koninklijke familie. Andere rijken volgden snel. Cascais kreeg al snel de status van een mondaine badplaats. In de loop van de twintigste eeuw volgden de ‘normale’ toeristen.

Wie Cascais nu bezoekt die zal bij vlagen de sfeer van het oude Cascais terugzien. Bijvoorbeeld in het Fortaleza Nossa Senhora da Luz Cascais. Dit fort stamt uit het einde van de zestiende eeuw. Tegenwoordig is hierin het vijfsterrenhotel Pestana Cidadela Cascais gevestigd. Een ander gebouw dat duidelijk uit een ander tijdperk is het Palacio Seixas.

Het oude hart van Cascais ligt ten westen van het prachtige stadhuis van Cascais. De veelal nauwe straatjes laten je nog het echte Cascais zien. Het is er veel minder toeristisch dan de hoofdstraat vol restaurants en winkeltjes: de R. Frederico Arouca. Andere niet-te-missen bezienswaardigheden van Cascais zijn het Casa das Histórias Paula Rego, de Vuurtoren van Santa Maria en het fraaie park van Cascais: het Parque Marechal Carmona.

Hier ligt Cascais

Weersverwachting Cascais

vandaag
14° / 11°
morgen
15° / 12°
7 dec
19° / 15°
8 dec
17° / 13°
9 dec
18° / 13°
Meer weer van Cascais op klimaatinfo.nl

Meer informatie