Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sintra

Sintra is een kleine stad en een gemeente in het district Lissabon, niet ver van de Portugese hoofdstad vandaan. Sintra staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden.

Sintra staat voornamelijk bekend om vele architectonische hoogtepunten waarvan een aantal op de werelderfgoedlijst van de Unesco zijn terug te vinden. Door de vele bezienswaardigheden die er in de buurt van dit stadje te vinden zijn, behoort Sintra tot één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Portugal. De belangrijkste bezienswaardigheden in Sintra en in de directe omgeving zijn het Paleis van Queluz, Palácio da Pena, Castelo dos Mouros, Quinta da Regaleira en het Paleis van Sintra.

Het Castelo dos Mouros is het oudste van de kastelen. De oudste delen van het kasteel stammen uit de zevende en achtste eeuw. Deze delen werden gebouwd door de Moren die indertijd deze regio in handen hadden. In de twaalfde eeuw werd het kasteel op de Moren veroverd door koning Alfons de Eerste die er de eerste Christelijke kapel liet bouwen. Tegenwoordig is er van het kasteel niet veel meer over behalve de muren en de torens. De rest van het kasteel is verloren gegaan tijdens een grote aardbeving in 1755 en werd daarna nooit meer herbouwd.

Palácio da Pena is waarschijnlijk het bekendste paleis dat te vinden is bij Sintra. Het paleis ligt enkele kilometers buiten het stadje vandaan. Het kasteel is vrij jong want het is gebouwd in de negentiende eeuw op de resten van een oud klooster dat tijdens een aardebeving verloren is gegaan. Het paleis is gebouwd in een kakofonie van bouwstijlen wat er voor zorgt dat je in iedere ruimte opnieuw verrast wordt door de schoonheid van het paleis. De felle kleuren, de vele bouwstijlen en de bijzondere locatie van het paleis zorgen ervoor dat je nergens anders op wereld een vergelijkbaar monument gaat tegenkomen.

 

Het Paleis van Queluz is gebouwd in de Rococo en de Barokstijl. Het paleis is gebouwd in de achttiende eeuw in opdracht van de Portugese koninklijke familie die het paleis als zomerresidentie wilden gaan gebruiken. Het paleis is te vinden bij het plaatsje Queluz niet ver van Sintra vandaan.

Quinta da Regaleira is een wat minder bekend kasteel in de buurt van Sintra. Het huidige kasteel is ontstaan nadat oorspronkelijk kasteel in het begin van de twintigste eeuw een grondige verbouwing had ondergaan. Tijdens deze verbouwing werden er onder andere Romeinse, Manuelijnse en gotische elementen aan het gebouw toevoegde.

Als laatste is er het Paleis van Sintra dit prachtige paleis ligt in het centrum van Sintra. Het paleis wordt gekenmerkt door de twee immense schoorstenen. Deze twee schoorstenen doen dienst als rookkanalen voor de keuken. Het Paleis van Sintra is het best bewaarde middeleeuwse paleis van Portugal. Dit hoofdzakelijk omdat het kasteel door de eeuwen heen zo goed als continu bewoond is geweest. In het paleis zijn enkele prachtige tegelwanden en plafondschilderingen te zien.

Hier ligt Sintra

Weersverwachting Sintra

vandaag
20° / 14°
morgen
21° / 14°
15 jun
19° / 15°
16 jun
20° / 15°
17 jun
21° / 15°
Meer weer van Sintra op klimaatinfo.nl

Meer informatie