Weersverwachting Sintra

vandaag
14° / 6°
morgen
15° / 6°
20 jan
14° / 6°
21 jan
14° / 8°
22 jan
14° / 4°

Sintra

Waar ligt Sintra?

Externe links

 

Het Castelo dos Mouros is het oudste van de kastelen. De oudste delen van het kasteel stammen uit de zevende en achtste eeuw. Deze delen werden gebouwd door de Moren die indertijd deze regio in handen hadden. In de twaalfde eeuw werd het kasteel op de Moren veroverd door koning Alfons de Eerste die er de eerste Christelijke kapel liet bouwen. Tegenwoordig is er van het kasteel niet veel meer over behalve de muren en de torens. De rest van het kasteel is verloren gegaan tijdens een grote aardbeving in 1755 en werd daarna nooit meer herbouwd.

Palácio da Pena is waarschijnlijk het bekendste paleis dat te vinden is bij Sintra. Het paleis ligt enkele kilometers buiten het stadje vandaan. Het kasteel is vrij jong want het is gebouwd in de negentiende eeuw op de resten van een oud klooster dat tijdens een aardebeving verloren is gegaan. Het paleis is gebouwd in een kakafonie van bouwstijlen wat er voor zorgt dat je in iedere ruimte opnieuw verast wordt door de schoonheid van het paleis. De felle kleuren, de vele bouwstijlen en de bijzondere locatie van het paleis zorgen ervoor dat je nergens anders op wereld een vergelijkbaar monument gaat tegenkomen.

Het Paleis van Queluz is gebouwd in de Rococo en de Barokstijl. Het paleis is gebouwd in de achttiende eeuw in opdracht van de Portugese koninklijke familie die het paleis als zomerresidentie wilden gaan gebruiken. Het paleis is te vinden bij het plaatsje Queluz niet ver van Sintra vandaan.

Quinta da Regaleira is een wat minder bekend kasteel in de buurt van Sintra. Het huidige kasteel is ontstaan nadat oorspronkelijk kasteel in het begin van de twintigste eeuw een grondige verbouwing had ondergaan. Tijdens deze verbouwing werden er onder andere Romeinse, Manuelijnse en gotische elementen aan het gebouw toevoegde.

Als laatste is er het Paleis van Sintra dit prachtige paleis ligt in het centrum van Sintra. Het paleis wordt gekenmerkt door de twee immense schoorstenen. Deze twee schoorstenen doen dienst als rookkanalen voor de keuken. Het Paleis van Sintra is het best bewaarde middeleeuwse paleis van Portugal. Dit hoofdzakelijk omdat het kasteel door de eeuwen heen zo goed als continue bewoond is geweest. In het paleis zijn enkele prachtige tegelwanden en plafondschilderingen te zien.

Foto's van Sintra