Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pals

Pals is een klein dorpje in de provincie Gerona in de autonome regio Catalonië. Het dorpje is net als veel andere plaatsen in de omgeving bovenop een heuvel gebouwd. Hierdoor zie je van afstand al de schoonheid van dit dorp.

Net als veel andere plaatsen die in de buurt van de kust liggen in de Costa Brava bestaat Pals uit twee delen. Het inlandse deel met een prachtig historisch centrum en een deel wat aan de kust ligt. Dit deel heet Platja de Pals en heeft door de vele hotels en vakantiewoningen een hele andere uitstraling al het meer inlands gelegen dorp. Platja de Pals ligt tussen de twee kustplaatsen l’Estatit en Begur in. Pals is een oud dorp dat voor het eerst in de geschiedenis boeken genoemd word in de negende eeuw.

Vakantie in Pals

Pals is een geliefde vakantiebestemming aan de Costa Brava. Groot voordeel van een vakantie in Pals is dat het dorpje in het noorden van Spanje ligt en vrij gemakkelijk met de auto bereikt kan worden. Geen gedoe op vliegvelden, maar lekker met de eigen op vakantie. De leukste vakantie aan de Playa de Pals vind je bij Tui. Liever zelfs iets regelen, bekijk dan hier de leukste hotels in Pals en omgeving.

Pals staat net als Peratallada bekend om zijn prachtige historische middeleeuwse centrum dat wonderwel goed bewaard is gebleven door de eeuwen heen. Als je hier in de buurt dan is niets leuker dan even door deze prachtige straatjes te wandelen. Als je de straatjes van het dorp doorloopt dan kom je uiteindelijk uit bij het uikijkpunt Josep Pla. Vanaf dit natuurlijk gevormde balkon heb je een prachtig uitzicht over de lager gelegen delen van Pals en de bijbehorende zandstranden.

Pals is in de zomermaanden een populaire toeristische bestemming. In deze periode zijn de smalle middeleeuwse straatjes van het dorp gevuld met toeristen. Deze komen hier onder andere naar toe voor de vele keramiekwinkels die er in het dorp te vinden zijn. Verder staat Pals bekend om zijn rijst. Al bijna vijfhonderd jaar wordt er in de directe omgeving van dit rijst verbouwd.

Ben je van plan om in Pals om in de omgeving van dit prachtige dorp te overnachten. Kijk dan eerst even op Trivago.nl, zo weet je zeker dat je niet teveel betaal voor je overnachting.

Hier ligt Pals

Weersverwachting Pals

vandaag
31° / 22°
morgen
27° / 23°
13 jul
24° / 20°
14 jul
28° / 20°
15 jul
28° / 22°
Meer weer van Pals op klimaatinfo.nl

Meer informatie