Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Peratallada

Peratallada is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse dorpen in heel Spanje. Het dorp is ontstaan in de tiende eeuw na Christus nadat er hier een kasteel gebouwd. Het dorp is geheel gebouwd op rotsen.

Doordat Peratallada rond een kasteel is gebouwd ontstond hier een typisch middeleeuws centrum met smalle straatjes, poorten, bruggen en arcaden. De meeste van de historische huizen die in het dorp te vinden zijn stammen uit de twaalfde tot veertiende eeuw en verkeren allemaal nog in een uitstekende staat. Tijdens een wandeling door Peratallada waan je jezelf in lang vervlogen tijden. In de zomermaanden staan de vele bougainvillea, klimrozen en andere bloemen prachtig in bloei.

 

Wat opvalt als je door Peratallada heenloopt is het groot aantal restaurants die er in dit kleine dorp te vinden zijn. In de zomermaanden zijn deze restaurants volgepakt met toeristen maar de andere delen van het jaar zijn hier voornamelijk Spanjaarden te vinden. De meeste restaurants zijn te vinden aan de Carrer Mayor en het Plaça de les Voltes maar ook in de andere straten zijn leuke restaurants te vinden. Zelf hebben wij bij Candelaria gegeten, een restaurantje in een zijstraatje van Peratallada. Het eten is hier fantastisch en de inrichting is uniek.

In het voormalige kasteel van Peratallada is tegenwoordig een hotel gevestigd. Dit kasteel met zijn prachtige toren is nog steeds de blikvanger van het dorp. Het kasteel is hier in het jaar 1065 gebouwd en verkeerd nog steeds in een uitstekende staat. Bij de plaatselijke toeristische informatie die op het Place del Castell te vinden is kun je veel informatie over het dorp vinden. Bijzonder aan dit bureau de toerisme is dat je er ook een hapje kunt eten.

Hier ligt Peratallada

Weersverwachting Peratallada

vandaag
33° / 21°
morgen
28° / 22°
13 jul
26° / 18°
14 jul
30° / 18°
15 jul
30° / 20°
Meer weer van Peratallada op klimaatinfo.nl

Meer informatie