Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Púbol

Púbol is een prachtig klein dorpje aan de Costa Brava. Het dorp dank zijn naamsbekendheid voornamelijk aan het feit dat Salvador Dalí in dit dorp voor zijn muze Gala een kasteel heeft gekocht.

Púbol is samen Cadaqués en Figueres onderdeel van de Dalí driehoek aan de Costa Brava. In het kasteel in Púbol woonde Gala Dalí de muze en vrouw van Salvador Dalí. Hij verbouwde het voormalige kasteel tot een woonhuis op maat voor Gala. Zo zijn op meerdere plaatsen in het kasteel haar initialen te vinden. Dali heeft overal in het kasteel prachtige muurschilderingen aangebracht. Met name het plafond van de voormalige wapenkamer is prachtig beschilderd. Een leuk detail zijn de vele “trompe l’oeil” die overal in het kasteel en in de tuin te vinden zijn.

Om het kasteel van Dalí te bezoeken is het aangeraden om vooraf je entreetickets te reserveren. Dat kan via Tiqets.com, de Europese marktleider op het gebied van entreetickets:

Reserveer online tickets voor het Dalí kasteel

In het kasteel kom je naast enkele werken van Dalí voornamelijk persoonlijke bezittingen van hem en zijn muze tegen. Zo is er op zolder een tentoonstelling te zien van de vele haute couture jurken die Gala in haar bezit had. In de prachtig aangelegde kasteeltuin kom je enkele standbeelden van Dalí tegen. De olifanten op insectenpoten spreken het meest tot de verbeelding. Na de dood van Gala in 1982 werd zij begraven in de catacomben van het kasteel in een door Dalí ontworpen tombe.

Na een bezoek aan het kasteel en de bijbehorende tuin is het leuk om nog een klein rondje door Púbol heen te lopen. In dit prachtige kleine Spaanse dorp is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Er bevind zich in het dorpje een enkele horecagelegenheid, maar het is voornamelijk rust wat je tegenkomt in dit authentiek Spaans dorpje. Net buiten het dorp ligt een kleine speeltuin die nodig een likje kan gebruiken.

Hier ligt Púbol

Weersverwachting Púbol

vandaag
21° / 7°
morgen
19° / 9°
24 mrt
19° / 11°
25 mrt
18° / 11°
26 mrt
18° / 8°
Meer weer van Púbol op klimaatinfo.nl

Meer informatie