Weersverwachting Púbol

vandaag
12° / 2°
morgen
13° / 2°
21 jan
11° / 2°
22 jan
13° / -1°
23 jan
10° / 1°

Púbol

Waar ligt Púbol?

Externe links

Om het kasteel van Dalí te bezoeken is het aangeraden om vooraf je entreetickets te reserveren. Dat kan via Tiqets.com, de Europese marktleider op het gebied van entreetickets:

Reserveer online tickets voor het Dalí kasteel

In het kasteel kom je naast enkele werken van Dalí voornamelijk persoonlijke bezittingen van hem en zijn muze tegen. Zo is er op zolder een tentoonstelling te zien van de vele haute couture jurken die Gala in haar bezit had. In de prachtig aangelegde kasteeltuin kom je enkele standbeelden van Dalí tegen. De olifanten op insectenpoten spreken het meest tot de verbeelding. Na de dood van Gala in 1982 werd zij begraven in de catacomben van het kasteel in een door Dalí ontworpen tombe.

Na een bezoek aan het kasteel en de bijbehorende tuin is het leuk om nog een klein rondje door Púbol heen te lopen. In dit prachtige kleine Spaanse dorp is het alsof de tijd heeft stilgestaan. Er bevind zich in het dorpje een enkele horecagelegenheid, maar het is voornamelijk rust wat je tegenkomt in dit authentiek Spaans dorpje. Net buiten het dorp ligt een kleine speeltuin die nodig een likje kan gebruiken.

Foto's van Púbol