Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Romanyá de la Selva

Romanyá de la Selva is een klein gehucht dat tot de gemeente Santa Cristina d’Aro behoort. Het gehucht dankt zijn bekendheid aan de Catalaanse schrijfster Mercé Rodoreda die tot aan haar dood in dit dorp heeft gewoond.

Romanyá de la Selva is een klein dorpje dat eigenlijk uit niets meer bestaat dan een pre-Romaanse kerk, twee restaurants en enkele huisjes. In totaal wonen er ongeveer 270 inwoners in het dorp maar als je door Romanyá de la Selva heenloopt vraag je jezelf af waar al deze mensen moeten wonen. Waarschijnlijk is bij het inwonersaantal ook de omliggende boerderijen en landerijen meegeteld.

 

De Església de Sant Martí is zonder twijfel het belangrijkste gebouw van de stad. De eerste steen van deze kerk werd gelegd in de elfde eeuw en is in de loop der eeuwen meerdere malen vergroot en verbouwd. De boog boven de entree van de kerk stamt hoofwaarschijnlijk uit de dertiende eeuw. De deur van de kerk is normaal gesproken op slot. Wil je toch de binnenkant kerk bekijken dan kun je de antieke sleutel ophalen bij het restaurant naast de kerk.

Op enkele minuten lopen van Romanyá de la Selva ligt de Daina Cave. De Daina Cave bestaat uit een aantal granieten dolmen die ergens tussen de zevenentwintigste en tweeëntwintigste eeuw voor Christus hier opgestapeld zijn. In de buurt van de dolmen zijn een aantal archeologische vondsten gedaan. Je moet hierbij denken aan speerpunten en scherven.

Hier ligt Romanyá de la Selva

Weersverwachting Romanyá de la Selva

vandaag
28° / 21°
morgen
25° / 21°
13 jul
24° / 18°
14 jul
25° / 19°
15 jul
24° / 20°
Meer weer van Romanyá de la Selva op klimaatinfo.nl

Meer informatie