Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Muxia

Muxia is een beroemde bedevaartsplaats in het westelijke deel van de provincie A Coruña in de autonome regio Galicia. Vanaf Santiago de Compostella komen er veel pelgrims naar het dorp gelopen.

Het dorp Muxia maakt deel uit van de Costa da Morte. Deze dodelijke kust loopt van de dorpen Muros naar Malpica. Deze kust dankt zijn bijnaam aan de grillige kust en de vele rosten die direct voor de kust liggen. In het verleden hebben deze rotsen behoorlijk wat levens geëist. Cabo Finisterra, een granietheuvel van ongeveer 600 meter hoog, is onderdeel van deze kuststrook. De Romeinen dachten dat dit het westelijkste gelegen deel van het Europese vaste land was, oftewel het einde van de wereld. Ondanks dat dit niet het westelijkste deel is, heeft de kaap altijd deze bijnaam gehouden.

Muxia beschikt over een prachtige beschutte jachthaven waar gedurende de zomermaanden behoorlijk wat zeilers te vinden zijn. In het dorp zijn op een prachtig plein enkele gezellige bars en restaurants te vinden, die uitkijken op deze jachthaven en enkele prachtig beschilderde muren. Loop je het pad af langs deze kunstwerken dan heb je een prachtig uitzicht over de baai van Figueira. Bij helder weer kun je zelf het tegenovergelegen dorpje Camariñas zien liggen.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Muxia is natuurlijk de Nosa Señora de Barca. Deze prachtige kerk op een steenworp afstand vanaf Muxia is in 2013 in zijn geheel afgebrand. Bij deze brand is het interieur van de kerk verwoest. De binnen- en buitenzijde zijn ondertussen geheel gerestaureerd. Naast de kerk staat het uit de achttiende eeuw stammende belfort. Dit belfort heeft anders dan de kerk een barokke uitstraling. Vanuit Muxia loopt er een prachtig pad naar de Nosa Señora de Barca. Vanaf dit pad kun je ook naar de top van de heuvel open waar je een schitterend uitzicht hebt over de Nosa Señora de Barca, Muxia en de Costa da Morte.

Hier ligt Muxia

Weersverwachting Muxia

vandaag
16° / 14°
morgen
17° / 15°
21 jun
17° / 13°
22 jun
19° / 16°
23 jun
20° / 16°
Meer weer van Muxia op klimaatinfo.nl

Meer informatie