Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fataga

Het lieflijke bergdorp Fataga combineert twee elementen met elkaar: huizen die gebouwd zijn in de voor Gran Canaria typerende bouwstijl, gelegen op een plek die op z’n zachtst gezegd bekoorlijk genoemd mag worden.

Op het eiland Gran Canaria zul je verschillende vormen van lokale architectuur tegenkomen. Iets wat typisch voor het eiland is, is de combinatie van witte wanden met oranjerode pannendaken. Kenmerkend voor Fataga is dat vrijwel alle panden aan dit beeld voldoen. Het dorpsgezicht van Fataga wordt gezien als een voortreffelijk voorbeeld van hoe een dorp op Gran Canaria er uit hoort te zien. Het is niet voor niets dat Fataga dankzij zijn uiterlijk op de nominatie staat om op de werelderfgoedlijst terecht te komen. Het contrast met de groene omgeving (Fataga ligt in de Vallei van de Duizend Palmen) zorgt voor een prachtig plaatje.

Je zult een enorme rust ervaren als je Fataga op het juiste moment bezoekt. Want hoewel het dorp een geliefde bezienswaardigheid is, is het hier alleen druk op het moment dat er een excursiebus een buslading toeristen loslaat op het dorp. Anders is de kans groot dat je amper mensen door de smalle straatjes van Fataga zult zien lopen. Hiermee is gelijk de belangrijkste om Fataga te bezoeken genoemd. Parkeer de auto, wandel door het dorp en geniet van de authenticiteit die hier (nog?) niet weggedrukt wordt door schreeuwerige winkels of horeca. Het plaatsje vormt daarmee een fraai contrast met de zuidelijker gelegen badplaatsen.

Bezienswaardigheden in Fataga zijn onder andere de dorpskerk San José, de oude watermolen (El Molino del Agua) en het uitzicht op de schitterende omgeving. Ten zuiden van Fataga kun je het openluchtmuseum Mundo Alborigen bezoeken of deelnemen aan een kameelsafari. Gezien de conditie van de kamelen zouden wij deze activiteit liever af willen raden dan aan willen bevelen. Het welzijn van dieren staat wat ons betreft boven het plezier van toeristen. Dit soort ‘attracties’ horen niet thuis in een samenleving waarin er respect voor natuur en dieren heerst.

Hier ligt Fataga

Weersverwachting Fataga

vandaag
26° / 17°
morgen
27° / 22°
23 sep
27° / 23°
24 sep
26° / 22°
25 sep
26° / 22°
Meer weer van Fataga op klimaatinfo.nl

Meer informatie