Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Firgas

Eerlijk gezegd hebben we even getwijfeld of we Firgas een plekje moesten geven tussen de mooiste dorpen op Gran Canaria. Het unieke karakter van de Paseo de Gran Canaria en de Paseo de Canarias heeft de doorslag gegeven.

De uitzichten op de noordkant van het eiland Gran Canaria, inclusief zicht op de Atlantische Oceaan, hebben de doorslag gegeven.

Firgas is een rustig dorpje dat in het noordelijke deel van Gran Canaria ligt. Firgas is te bereiken via de kronkelige en vrij bochtige GC-75. Als het droog is tenminste, want bij regen wordt deze weg als te gevaarlijk gezien. Dan is de GC-30 de manier om Firgas te bereiken. Dankzij de geografische ligging wordt Firgas niet overspoeld met toeristen. Het dorp ligt buiten het bereik van de de veel gereden excursieroutes over het eiland. Toch zijn er toeristen die speciaal naar Firgas komen. Dat doen ze vanwege de Paseo de Gran Canaria en de Paseo de Canarias. Deze twee bezienswaardigheden liggen in het verlengde van elkaar, binnen een voetgangersgebied waar je vanaf het terras kunt genieten van een koel drankje met een bijbehorende tapa.

De Paseo de Gran Canaria bestaat uit twee delen. Centraal in dit straatje ligt een dertig meter lange trapsgewijs aangelegde waterval. Het kabbelende water heeft een rustgevend effect. Aan de westelijke kant kun je de wapens van de 22 gemeenten op Gran Canaria bewonderen. Zij zijn op beschilderde tegels in de wand aangebracht. Daaronder staat een rij met betegelde bankjes, die doet denken aan soortgelijke bankjes op het Plaza de España in Sevilla. Achter de muur staat de Iglesia De San Roque. Deze kerk vormt al sinds 1835 het hart van Firgas.

De Paseo de Canarias is gewijd aan de zeven Canarische Eilanden (Tenerife, El Hierro, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, Lanzarote en natuurlijk Gran Canaria). Voor ieder eiland is er met tegels een uit drie delen bestaand kunstwerk op de straat aangebracht. Ieder kunstwerk bestaat uit het wapen van het betreffende eiland, een reliëf (dat volgens ons niet helemaal klopt in de verhoudingen) en een landschap dat kenmerkend is voor het eiland waar het om gaat.

Hier ligt Firgas

Weersverwachting Firgas

vandaag
24° / 17°
morgen
24° / 18°
15 jul
27° / 18°
16 jul
26° / 18°
17 jul
24° / 18°
Meer weer van Firgas op klimaatinfo.nl

Meer informatie