Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puerto de Mogán

Massatoerisme heeft soms ook een mooi gezicht. Tussen alle toeristische dorpen aan de zuidkust van Gran Canaria staat één dorp dat behalve toeristisch ook mooi is: Puerto de Mogán.

Puerto de Mogán is de meest westelijke badplaats van Costa Canaria; de toeristische kuststrook in het zuiden van Gran Canaria. Hoewel de naam je zou doen vermoeden dat het dorp bij Mogán ligt, is dat niet het geval. Mogán ligt een kilometer of acht landinwaarts. Puerto de Mogán bestaat uit drie stukken. Ten eerste is er het prachtige gouden zandstrand dat beschut in een baai ligt. Langs het strand ligt ene kleine boulevard met terrasjes en barretjes. Vanwege de beschutte ligging is het strand ideaal voor gezinnen met kinderen. Golfslag is er amper en door de zuidelijke ligging op Gran Canaria is Puerto de Mogán erg zonnig.

Vakantie vieren in Puerto de Mogan

Puerto de Mogan is een heerlijke vakantiebestemming. Wil jij een vakantie vieren in Puerto de Mogan? Kijk dan eens naar het vakantie-aanbod van TUI. Zij bieden verschillende geheel verzorgde pakketreizen naar Puerto de Mogan aan.

Bekijk alle Puerto de Mogan vakanties
op TUI.nl

Meer landinwaarts vind je een combinatie van accommodaties, winkels en horeca. Hier verschilt Puerto de Mogán eigenlijk niet van de andere badplaatsen in Gran Canaria. Sterker nog, als je alleen dit stuk zou zien dan vraag je je af wat Puerto de Mogán op een site zoals deze doet. Wat volgens ons het mooiste stuk van het dorp is, is het nieuwe deel dat rond de haven aangelegd is. De witte panden met kleurige details en vooral veel bloemen zorgen voor een prachtige sfeer. De kanaaltjes die hier aangelegd zijn zorgen ervoor dat Puerto de Mogán weleens gekscherend het Venetië van Gran Canaria genoemd wordt. Puerto de Mogán ligt overigens aan het einde van de kloof ‘Barranco de Mogán’. Deze kloof zorgt ervoor dat het dorp omringd is door bergen en kliffen.

Hier ligt Puerto de Mogán

Weersverwachting Puerto de Mogán

vandaag
33° / 24°
morgen
29° / 21°
14 apr
31° / 20°
15 apr
32° / 22°
16 apr
32° / 22°
Meer weer van Puerto de Mogán op klimaatinfo.nl

Meer informatie