Weersverwachting Tejeda

vandaag
16° / 14°
morgen
16° / 13°
6 dec
16° / 14°
7 dec
18° / 13°
8 dec
16° / 14°

Tejeda

Waar ligt Tejeda?

Externe links

De combinatie van fraaie architectuur, weelderig groen en hoogteverschillen zorgen ervoor dat dit een schilderachtig dorp is dat een enorme aantrekkingskracht op toeristen kent. Dat vertaalt zich in een verhoudingsgewijs vrij ruime aanbod van horecagelegenheden binnen Tejeda.

De meeste horeca ligt aan de mooiste straat van Tejeda: de Calle Dr. Domingo Hernández Guerra. Rond het middaguur zie je het hier snel drukker worden. Tejeda is onder mensen die een tocht door het binnenland van Gran Canaria maken een geliefde plek om te lunchen. Hier is een ruime keuze aan restaurants en bijbehorende terrasjes. Een aantal van deze terrassen heeft een adembenemend uitzicht over de omgeving. Je hoeft niet persé op een terras plaats te nemen om hiervan te genieten. Lopend over de Calle Dr. Domingo Hernández Guerra en de aansluitende Calle Ezequiel Sánchez heb je vrijwel constant een fraai uitzicht over de Barranco de Tejada.

Tejeda kent een paar bezienswaardigheden, zoals het gemeentehuis en de vroeg twintigste-eeuwse kerk van Nuestra Señora del Socorro. Verder zijn er een aantal musea die je kunt bezoeken: een etnografisch museum en het museum van de lokale beeldhouwer Abraham Cardenes. Wie het beroemde Cruz de Tejeda wil zien, die zal nog zo’n zeven kilometer in noordoostelijke richting moeten rijden. Daar staat het stenen kruis dat het hoogste punt van de de pas over het Cumbre-bergmassief markeert.

Foto's van Tejeda