Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tejeda

Als je ons vraagt wat het mooiste dorp van Gran Canaria is, dan dingt het centraal op het eiland gelegen Tejeda zeker mee om deze titel. Dit bergdorp is in alle opzichten een plaatje om te zien.

Het begint al zodra je Tejeda nadert. De meeste toeristen doen dat vanuit zuidelijke richting, via de schitterende autoroute GC-60. Nadat je de Roque Nublo en Roque Bentaya gepasseerd bent, zie je ineens een dorp in een vallei opdoemen. Alleen al op basis van de overweldigend mooie omgeving zou Tejeda een plekje binnen de mooiste dorpjes op Gran Canaria verdienen. De echte schoonheid ontdek je nadat je de auto (of bus) verlaten hebt en al wandelend het dorp gaat verkennen.

Overnachten in Tejada

Wil je in Tejada overnachten, zodat je dit prachtige dorp in de vroege of late uurtjes kunt bewonderen? Er zijn verschillende kleinschalige accommodaties in Tejada te vinden. Je kunt de finca’s, herbergen en gasthuizen in Tejada bekijken op booking.com.

De combinatie van fraaie architectuur, weelderig groen en hoogteverschillen zorgen ervoor dat dit een schilderachtig dorp is dat een enorme aantrekkingskracht op toeristen kent. Dat vertaalt zich in een verhoudingsgewijs vrij ruim aanbod van horecagelegenheden binnen Tejeda.

De meeste horeca ligt aan de mooiste straat van Tejeda: de Calle Dr. Domingo Hernández Guerra. Rond het middaguur zie je het hier snel drukker worden. Tejeda is onder mensen die een tocht door het binnenland van Gran Canaria maken een geliefde plek om te lunchen. Hier is een ruime keuze aan restaurants en bijbehorende terrasjes. Een aantal van deze terrassen heeft een adembenemend uitzicht over de omgeving. Je hoeft niet persé op een terras plaats te nemen om hiervan te genieten. Lopend over de Calle Dr. Domingo Hernández Guerra en de aansluitende Calle Ezequiel Sánchez heb je vrijwel constant een fraai uitzicht over de Barranco de Tejada.

Tejeda kent een paar bezienswaardigheden, zoals het gemeentehuis en de vroeg twintigste-eeuwse kerk van Nuestra Señora del Socorro. Verder zijn er een aantal musea die je kunt bezoeken: een etnografisch museum en het museum van de lokale beeldhouwer Abraham Cardenes. Wie het beroemde Cruz de Tejeda wil zien, die zal nog zo’n zeven kilometer in noordoostelijke richting moeten rijden. Daar staat het stenen kruis dat het hoogste punt van de de pas over het Cumbre-bergmassief markeert.

Hier ligt Tejeda

Weersverwachting Tejeda

vandaag
32° / 25°
morgen
31° / 23°
23 jul
34° / 23°
24 jul
35° / 25°
25 jul
34° / 22°
Meer weer van Tejeda op klimaatinfo.nl

Meer informatie