Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Teror

Volgens de meeste reisgidsen is Teror het mooiste dorp van Gran Canaria. Aangezien het geen wedstrijd is zullen wij hier geen uitspraak over doen, maar dat Teror een plekje verdient tussen de mooiste dorpjes van Gran Canaria is een absoluut feit.

Teror is vooral bekend omdat hier Maria, moeder van Jezus, verschenen zou zijn op een tak van een pijnboom. Dat was op 8 september 1481. De betreffende pijnboom is inmiddels al uit het straatbeeld verdwenen. Teror is hierdoor wel veranderd in een bedevaartsoort. In de basiliek van Teror vind je het beeld van Virgen del Pino. Dit beeld is gemaakt in het jaar van de verschijning van Maria. Eens per jaar, op 8 september, wordt het Fiesta de la Virgen del Pino gevierd waarin dit beeld centraal staat. Grote aantallen bedevaartgangers komen dan speciaal voor deze viering naar Teror.

De rest van het jaar is Teror een heerlijk dorp waar de typische Canarische bouwstijl met fraai gekleurde huizen en hoofdzakelijk houten balkonnetjes het straatbeeld bepalen. Het centrum is grotendeels autovrij, wat de sfeer ten goede komt. Als je hier tijdens de siësta komt kun je over het algemeen de mooiste foto’s maken. De lokale bevolking houd deze middagrust serieus in stand, wat betekent dat de winkels dan veelal gesloten zijn en het in de bars en restaurants op dat moment erg gezellig is. Op zondag zorgt de wekelijkse markt voor veel levendigheid. Hier koop je lokale lekkernijen en kunstnijverheid. Hoewel deze makt zeker een grote aantrekkingskracht op toeristen heeft, wordt Teror niet overspoeld met toeristen. Door het aanbod van verse producten zoals groente en fruut komen er ook gewoon redelijk wat locals op de weekmarkt af.

Hier ligt Teror

Weersverwachting Teror

vandaag
24° / 17°
morgen
24° / 18°
15 jul
27° / 18°
16 jul
26° / 18°
17 jul
24° / 18°
Meer weer van Teror op klimaatinfo.nl

Meer informatie