Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kralupy Nad Vltavou

Met nog geen twintigduizend inwoners mag Kralupy Nad Vltavou nog net als dorp gezien worden. Kralupy Nad Vltavou ligt aan de rivier de Moldau op ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Het dorp is een typische plaats waar de grootste groei tijdens het communistische tijdperk plaatsgevonden heeft. Als je op zoek bent naar een idyllisch dorpje met prachtige barokke gebouwen en sfeervolle pleinen dan moet je hier niet zijn. Wel is er volop industrie aanwezig rondom Kralupy Nad Vltavou, waaronder een olieraffinaderij. Dankzij de werkgelegenheid die de industrie met zich meebrengt heeft het dorp zich kunnen ontwikkelen tot wat het nu is.

Wat opvalt als je door Kralupy Nad Vltavou wandelt is dat er eigenlijk geen sprake is van een echte dorpskern. Dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog de nodige schade opgelopen is zie je aan de vrij bijzondere wijze waarop straten nu ingericht zijn. Als je hier rondloopt zie je duidelijk aan de bebouwing dat een redelijk deel hier weggezet is toen Tsjechië bij het Oostblok hoorde. Blokkendozen voor de bewoners, vierkante sfeerloze bouwsels voor ontspanning en bovengrondse pijpleidingen die door het parkje heenlopen. Juist wie wil zien hoe het echte leven in een gemiddeld voormalig Oostblokdorp wil zien die moet hier eens een kijkje nemen. De pracht zit hem niet in uiterlijke schoonheid, maar in het verhaal dat het dorp vertelt als je er doorheen loopt.

Hier ligt Kralupy Nad Vltavou

Weersverwachting Kralupy Nad Vltavou

vandaag
25° / 18°
morgen
26° / 16°
13 jul
21° / 16°
14 jul
24° / 14°
15 jul
27° / 15°
Meer weer van Kralupy Nad Vltavou op klimaatinfo.nl

Meer informatie