Midden-Bohemen

Tsjechië

De bestuurlijke regio Midden-Bohemen beslaat een redelijk groot deel van centraal Tsjechië. Middenin de regio ligt de Tsjechische hoofdstad Praag, dat feitelijk een bestuurlijke regio op zich vormt maar geografisch gezien wel bij Midden-Bohemen ingedeeld wordt. Midden-Bohemen kent een aantal fraaie dorpen, meerdere steden die de moeite waard zijn en andere bezienswaardigheden zoals de druipsteengrotten van Koněprusy, het Orlikmeer, het Boheems Paradijs en het bedevaartsoord Svatá Ho.

Kralupy Nad Vltavou

Met nog geen twintigduizend inwoners mag Kralupy Nad Vltavou nog net als dorp gezien worden. Kralupy Nad Vltavou ligt aan de rivier de Moldau op ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Het dorp is een typische plaats waar de grootste groei tijdens het communistische tijdperk plaatsgevonden heeft. Als je op zoek bent naar een idyllisch dorpje met prachtige barokke gebouwen en sfeervolle pleinen dan moet je hier niet zijn. Wel is er volop industrie aanwezig rondom Kralupy Nad Vltavou, waaronder een olieraffinaderij. Dankzij de werkgelegenheid die de industrie met zich meebrengt heeft het dorp zich kunnen ontwikkelen tot wat het nu is.

» meer over Kralupy Nad Vltavou