Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Dubné

Iedereen herkent dit van vakantie: je rijdt door een dorpje heen en je moet eventjes stoppen om het nader te bekijken. Dubné in Tsjechië is zo’n dorpje waar je de auto even aan de kant zet en even rond gaat kijken.

Als je vanuit het prachtige dorp Holašovice naar de stad České Budějovice rijdt dan is de kans groot dat je ongeveer halverwege het dorp Dubné doorkruist. Op deze manier hebben wij het dorpje in ieder geval leren kennen. Zodra we de bocht om kwamen rijden en op het centrale plein van Dubné uitkwamen moesten we gewoon eventjes stoppen. Behalve het voor deze regio wat afwijkende uiterlijk van de dorpskerk is er niet iets specifieks wat het dorp spannend maakt. Op de een of andere manier vormt het hart van het dorp een plaatje dat je eventjes in je op wilt nemen.

Als je op internet gaat zoeken is er ook niets specifieks te vinden over de kerk, het in de zomer met veel bloemen versierde gemeentehuis of andere plekjes in het dorp. Het enige wat we mensen aan zouden willen raden die op hun vakantie in Zuid-Bohemen ook toevallig op dit dorpje stuiten om eventjes de auto aan de kant te zetten en tien minuten het dorp op je in te laten werken. Je zult waarschijnlijk net als ons ervaren dat het dorp een niet nader te omschrijven schoonheid kent waardoor Dubné een plaatsje verdient op het overzicht van de mooiste dorpjes in Zuid-Bohemen.

Hier ligt Dubné

Weersverwachting Dubné

vandaag
0° / -6°
morgen
1° / -4°
1 dec
-1° / -3°
2 dec
-1° / -8°
3 dec
-3° / -12°
Meer weer van Dubné op klimaatinfo.nl

Meer informatie