Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zuid-Bohemen

Mooiste dorpjes van Zuid-Bohemen

De Tsjechische regio Zuid-Bohemen behoort zonder enige twijfel tot de fraaiste regio’s van Tsjechië. Naast prachtige steden zoals Český Krumlov en České Budějovice herbergt Zuid-Bohemen prachtige stukjes natuur zoals het Šumava gebergte (Bohemerwoud) en het Lipnomeer. Dankzij de  aanwezigheid van machtige families in vroegere tijden kent de regio een groot aantal mooie dorpen en cultuurgoed. In Zuid-Bohemen treft je dan ook velerlei mooie kastelen en burchten aan. Soms is een dorp zelfs zo bijzonder dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO terecht komt. Een voorbeeld hiervan ligt midden in Zuid-Bohemen: het indrukwekkende Holašovice dat van een spookdorp een topbezienswaardigheid in Tsjechië is geworden.

Dubné

Zuid-Bohemen

Iedereen herkent dit van vakantie: je rijdt door een dorpje heen en je moet eventjes stoppen om het nader te bekijken. Dubné in Tsjechië is zo’n dorpje waar je de auto even aan de kant zet en even rond gaat kijken.

Frymburk

Zuid-Bohemen

Frymburk (okres Český Krumlov) is een dorp in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen, gelegen aan het Lipnomeer. Van alle plaatsen aan dit grote stuwmeer is Frymburk een van de meest authentieke dorpen die je hier zult vinden.

Holašovice

Zuid-Bohemen

Omdat Holašovice in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat zijn de verwachtingen hooggespannen op het moment dat je Holašovice binnenrijdt. Gelukkig wordt aan de verwachtingen geheel voldaan.

Horní Planá

Zuid-Bohemen

Het Tsjechische dorp Horní Planá ligt in de regio Zuid-Bohemen. Horní Planá is gelegen aan het Lipnomeer, het grootste (stuw)meer van Tsjechië. Horní Planá is met nog geen drieduizend inwoners één van de grotere plaatsen aan het Lipnomeer. De oorsprong stamt uit de dertiende eeuw na Christus.

Lipno nad Vltavou

Zuid-Bohemen

Lipno nad Vltavou heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een van de belangrijkste bestemmingen van Tsjechië. De schoonheid van dit dorp zit hem in de fraaie ligging aan het Lipnomeer en de berg die centraal staat als activiteitencentrum.

Přední Výtoň

Zuid-Bohemen

Přední Výtoň is een klein dorp gelegen in het uiterste zuidwesten van het Lipnomeer. Het ligt op ongeveer zes kilometer van de populaire toeristenplaats Lipno nad Vltavou.

Rožmberk nad Vltavou

Zuid-Bohemen

Rožmberk nad Vltavou is een dorp gelegen in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Zuid-Bohemen. het dorp is vooral bekend vanwege het Rožmberk nad Vltavoukasteel.

Vyšší Brod

Zuid-Bohemen

Vyšší Brod is een groot dorp gelegen in de regio Zuid-Bohemen in Tsjechië. Het staat vooral bekend vanwege het cisterciënklooster dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.