Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vyšší Brod

Vyšší Brod is een groot dorp gelegen in de regio Zuid-Bohemen in Tsjechië. Het staat vooral bekend vanwege het cisterciënklooster dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt.

Voor toeristen die aan het Lipnomeer verblijven is Vyšší Brod een leuk dagje uit. In vergelijking met Lipno nad Vltavou en Frymburk heb je hier wat meer winkelaanbod. De dames snuffelen over het algemeen helemaal graag op de vaste markt die zich aan de zuidelijk ingang van het dorp bevindt. Wie Oud & Nieuw hier in de buurt viert die kan bij deze kraampjes goed en goedkoop vuurwerk kopen. Hoewel het klooster de grote publiekstrekker is zou je ook eens een rondje moeten wandelen rondom de in het centrum gelegen St. Bartholomäuskerk. Opvallend is hoe mooi de graven hier erbij liggen en hoe veel bloemen je op de graven ziet liggen. Wij hebben zelden een begraafplaats gezien waar meer bloemen per vierkante meter te vinden waren dan hier.

Het Vyšší Brodklooster stamt uit de 13e eeuw na Christus. Het is gesticht door de Rožmberks. Het bouwen van het totale complex heeft ongeveer een hele eeuw geduurd. Binnen het gehele complex vind je de Maria Hemelvaartkerk, het Postmuseum en een prachtige bibliotheek die je binnentreedt via een geheime deur. Houd er rekening mee dat zowel het Vyšší Brodklooster zelf als het Postmuseum gedurende de maanden november, december, januari, februari en maart niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Hier ligt Vyšší Brod

Weersverwachting Vyšší Brod

vandaag
17° / 7°
morgen
21° / 10°
16 jun
19° / 10°
17 jun
24° / 12°
18 jun
26° / 15°
Meer weer van Vyšší Brod op klimaatinfo.nl

Meer informatie