Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Přední Výtoň

Přední Výtoň is een klein dorp gelegen in het uiterste zuidwesten van het Lipnomeer. Het ligt op ongeveer zes kilometer van de populaire toeristenplaats Lipno nad Vltavou.

Als je vanuit de Duitse stad Passau de kortste route (de zomerroute) richting Lipno nad Vltavou volgt, dan is Přední Výtoň het laatste dorp waar je doorheen rijdt voordat je je eindpunt bereikt. Het moment dat je Přední Výtoň nadert is ook de eerste keer dat je het Lipnomeer ziet liggen.

Přední Výtoň is een klein dorp. Het telt slechts zo’n tweehonderd inwoners. Oorspronkelijk heette het dorp Heuraffel en was het tot het einde van de Tweede Wereldoorlog overwegend Duitstalig.

Přední Výtoň is ondanks het toerisme nog wel redelijk authentiek. Het dorp telt twee kerken die uit de 13e en 14e eeuw stammen. In het dorp staan een aantal pensions, waar vooral in de zomermaanden redelijk wat toeristen overnachten. Deze toeristen komen vooral naar Přední Výtoň vanwege de vele sportieve mogelijkheden die zowel het Lipnomeer als het Sumaavse woud bieden. Het mooie van Přední Výtoň is dat je wel op korte afstand van de drukte zit, maar dat de plaats zelf heerlijk rustig is.

Hier ligt Přední Výtoň

Weersverwachting Přední Výtoň

vandaag
25° / 17°
morgen
27° / 16°
13 jul
20° / 14°
14 jul
23° / 13°
15 jul
26° / 16°
Meer weer van Přední Výtoň op klimaatinfo.nl

Meer informatie