Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Horní Planá

Het Tsjechische dorp Horní Planá ligt in de regio Zuid-Bohemen. Horní Planá is gelegen aan het Lipnomeer, het grootste (stuw)meer van Tsjechië. Horní Planá is met nog geen drieduizend inwoners één van de grotere plaatsen aan het Lipnomeer. De oorsprong stamt uit de dertiende eeuw na Christus.

Het oudste bouwwerk dat nog in tact is, is de Kerk van de Heilige Margarethe. Deze stamt uit het jaar 1374. Deze kerk ligt op het hoogste punt van het centrale stadsplein. Op dit hoofdzakelijk uit gras en bomen bestaande plein bevinden zich een aantal standbeelden zoals die van Adalbert Stifter.

Horní Planá is voor bezoekers aan het natuurpark Sumava een belangrijke uitvalsbasis. Hier vind je een supermarkt, enkele pensions en restaurants, een politiebureau en een paar barretjes. Aan de westkant van Horní Planá kun je met een veerpontje het Lipnomeer oversteken.

Horní Planá is de geboorteplaats van de Oostenrijkse schrijver Adalbert Stifter. Naast het standbeeld in het centrum van Horní Planá herinnert ook het witte geboortehuis van de succesvolle schrijver aan de tijd dat hij hier woonde.

Hier ligt Horní Planá

Weersverwachting Horní Planá

vandaag
25° / 17°
morgen
27° / 18°
13 jul
20° / 14°
14 jul
23° / 14°
15 jul
27° / 15°
Meer weer van Horní Planá op klimaatinfo.nl

Meer informatie