Weersverwachting Banff

vandaag
5° / 3°
morgen
4° / -8°
3 dec
-7° / -11°
4 dec
-8° / -22°
5 dec
-14° / -26°

Banff

Waar ligt Banff?

Externe links

Banff is zowel in de zomer als in de winter drukbezocht. In de zomermaanden zijn het vooral de binnenlandse en buitenlandse toeristen die af komen op de Rocky Mountains. Banff vormt het hart van het Banff National Park. In dit uitgestrekte natuurgebied kun je allerlei activiteiten ondernemen zoals raften, wandelen, fietsen, paardrijden en met helikoptervluchten meevliegen. De hoge pieken van de omringende bergen zorgen voor een fraai decor.

In de wintermaanden is Banff enorm in trek als skibestemming. Ik denk dat je wel mag stellen dat Banff dé wintersportplaats van Canada is. In dit stuk van Alberta zijn de sneeuwcondities in de winter vrijwel gegarandeerd goed. Je hoeft je weinig zorgen te maken over de vraag of er sneeuw ligt. Belangrijker is dat je dan rekening houdt met de mogelijkheid op lawines. Die komen rondom Banff regelmatig voor. De echte drukte begint in december en houdt aan tot en met maart. Dat is goed te merken aan de prijzen die je betaalt voor de accommodaties. Een weekje skiën in Banff kost een flinke duit. Als je vanuit Nederland reist dan komen daar ook nog eens aanzienlijke prijzen voor de vliegtickets bij. Je kunt aanvliegen op de nabijgelegen stad Calgary.

Banff wordt vaak ook als stad of stadje omschreven. Het is sowieso een van de grotere plaatsen in de Rocky Mountains. Wie Banff echter bezocht heeft die zal het waarschijnlijk met me eens zijn dat er eerder sprake is van een groot dorp dan van een echte stad. Daarom hebben we Banff toch op mooistedorpjes.nl gezet in plaats van op onze zustersite steden.net.

Foto's van Banff