Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Duncan

Duncan is een plaats die bekend staat om de vele houten totempalen die verspreid door Duncan staan. Deze totempalen zijn de trekpleister van Duncan. Ze zorgen ervoor dat toeristen die een rondreis maken hier een tussenstop inlasten.

De grootste reden om de totempalen in Duncan te plaatsen is om meer toeristen aan te trekken. De inwoners van Duncan zagen dat men in Chemainus succes had met de vele muurschilderingen en wilden ook iets unieks hebben om bezoekers naar Duncan te trekken. Ze hebben toen een aantal Cowichanhoutbewerkers gevraagd om enkele tientallen totempalen te maken. Deze totempalen, ruim tachtig in aantal, zijn nu te bewonderen in het centrum van Duncan en enkele langs de highway.

De totempalen zijn gemaakt sinds de tweede helft van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Bij een aantal totempalen staat een bordje met het verhaal achter de betreffende totempaal. Hoewel de totempalen wel door lokale indianen gemaakt zijn, is er geen directe reden dat er zoveel in Duncan staan naast het doel om toeristen aan te trekken.

Wie meer over de Cowichanindianen te weten wil komen die kan het Quw’utsun’ Cultural Centre & Riverwalk Café bezoeken. Een aanrader is om hier de zalmbarbecue met dansvoorstelling bij te wonen. Dit is een goede kans om zalm te proeven die op Indiaanse wijze gerookt is.

Op zaterdagochtend is er een extra reden om Duncan te bezoeken. In het hart van de plaats wordt dan de Duncan Farmer’s Market gehouden. De markt kun je bezoeken van 9 uur ’s morgens tot 2 uur ’s middags. Er worden heerlijke streekproducten verkocht zoals groente, fruit, vers gebakken appeltaarten, ingemaakte groenten, jelly’s en allerlei gerookte vleeswaren en vis. Ook kun je hier lokale wijnen en leuke hebbedingetjes kopen. Omdat het aanbod flink afwijkt van wat je op een doorsnee Europese markt aantreft, is het zeker voor Nederlandse vakantiegangers een leuk uitje. Het aantal kraampjes is vrij beperkt, maar het aanbod maakt het absoluut de moeite waard.

Hier ligt Duncan

Weersverwachting Duncan

vandaag
32° / 19°
morgen
30° / 15°
22 jul
26° / 13°
23 jul
25° / 11°
24 jul
25° / 11°
Meer weer van Duncan op klimaatinfo.nl

Meer informatie