Weersverwachting Duncan

vandaag
28° / 16°
morgen
25° / 15°
23 jun
23° / 16°
24 jun
26° / 12°
25 jun
33° / 15°

Duncan

Waar ligt Duncan?

Externe links

De totempalen zijn gemaakt sinds de tweede helft van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Bij een aantal totempalen staat een bordje met het verhaal achter de betreffende totempaal. Hoewel de totempalen wel door lokale indianen gemaakt zijn, is er geen directe reden dat er zoveel in Duncan staan naast het doel om toeristen aan te trekken.

Wie meer over de Cowichanindianen te weten wil komen die kan het Quw’utsun’ Cultural Centre & Riverwalk Café bezoeken. Een aanrader is om hier de zalmbarbecue met dansvoorstelling bij te wonen. Dit is een goede kans om zalm te proeven die op Indiaanse wijze gerookt is.

Op zaterdagochtend is er een extra reden om Duncan te bezoeken. In het hart van de plaats wordt dan de Duncan Farmer’s Market gehouden. De markt kun je bezoeken van 9 uur ’s morgens tot 2 uur ’s middags. Er worden heerlijke streekproducten verkocht zoals groente, fruit, vers gebakken appeltaarten, ingemaakte groenten, jelly’s en allerlei gerookte vleeswaren en vis. Ook kun je hier lokale wijnen en leuke hebbedingetjes kopen. Omdat het aanbod flink afwijkt van wat je op een doorsnee Europese markt aantreft, is het zeker voor Nederlandse vakantiegangers een leuk uitje. Het aantal kraampjes is vrij beperkt, maar het aanbod maakt het absoluut de moeite waard.

Foto's van Duncan