Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chilham

De Civil Parish Chilham is een prachtig landelijk gelegen dorp dat gesitueerd is in het graafschap Kent. Het plaatsje is echt een typisch dorp voor deze regio met tal van factoren die het dorp zeer authentiek maken.

Met net iets meer dan duizend inwoners kunnen we bij Chilham spreken van een echt dorp. Naast dat het een dorp is, is het ook nog eens een ‘Parish’ die voldoet aan het beeld van een landelijke gemeente met tal van authentieke karaktereigenschappen die zo kenmerkend zijn voor het graafschap Kent. De combinatie van de authenticiteit en de kleinschaligheid maken dit dorp zeker geschikt voor een vermelding op de website van mooiste dorpjes.  Ondanks dat het dorp niet heel groot is, zijn de landelijke ligging en een aantal prachtige bezienswaardigheden zeker de moeite waard om eens gezien te hebben.

Waarschijnlijk is de meest belangrijke trekpleister van het dorp, naast de authentieke uitstraling; het kasteel ‘Chilham Castle’. Het kasteel kent al een lange geschiedenis die begint in de twaalfde eeuw. Het oudste deel is tot op de dag van vandaag nog steeds bewoond. Het kasteel heeft het aanzicht van een zogeheten ‘Manor House’ zoals we dat inbeelden bij een typisch Engelse landelijke ‘keep’.  De tuinen van het domein kunnen bestempeld worden als typische klassieke Engelse tuinen. Dit kasteel moet je zeker bezocht hebben wanneer je naar Chilham gaat.
De ‘Parish Church’, de oorspronkelijke parochiekerk waardoor Chilham uiteindelijk een ‘Civil Parish’ is geworden is zeer de moeite waard om te bezichtigen. De oudste delen van de kerk dateren uit de vijftiende eeuw. Er wordt beweerd dat de beroemde Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury op deze heilige grond, waar later de kerk kwam, is begraven. In de omgeving van het dorp zijn veel typisch Engelse films en series opgenomen.

Hier ligt Chilham

Weersverwachting Chilham

vandaag
17° / 12°
morgen
17° / 11°
23 sep
15° / 9°
24 sep
18° / 9°
25 sep
22° / 12°
Meer weer van Chilham op klimaatinfo.nl

Meer informatie