Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lenham

Een typische ‘Village’ in het graafschap Kent is het dorp en ‘Civil Parish’ Lenham. Het plaatsje is gelegen in het karakteristieke landschap van de ‘North Downs’ en ligt niet ver van plaatsen als Maidstone en Ashford.

Met net iets meer dan 3.000 inwoners is Lenham als zeker een dorp in onze optiek. Daarnaast kent het dorp een lange geschiedenis die je weer terugziet in een aantal bouwwerken die te vinden zijn in Lenham. In het straatbeeld vallen de typische authentiek gedecoreerde huisjes op en het dorp ligt in een uniek landschap, namelijk nog net in het gebied van de ‘North Downs’. Al deze factoren bij elkaar opgeteld hebben ervoor gezorgd dat Lenham niet mag ontbreken op de website van mooiste dorpjes. Naast de hierboven vermelde elementen zijn er nog een aantal mooie bezienswaardigheden die zeker een bezichtiging waard zijn.

Voor het eerst wordt Lenham vermeld in het Domesday Book dat dateert uit het jaar 1086. Toen was het dorp een belangrijke nederzetting op een kruising van verschillende handelsroutes. Deze logistieke ligging heeft uiteindelijk ook gezorgd dat het dorp kon floreren. De lange geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat er een aantal interessante bouwwerken te vinden zijn, die de moeite van een bezoek waard zijn. Zo is er de ‘Parish Church’ uit de veertiende eeuw. Deze huidige kek werd toen gebouwd omdat de kerk die er daarvoor stond ten prooi viel aan een verwoestende brand.

Een werkelijk unieke bezienswaardigheid is de Tiendschuur van Lenham. Deze ‘Tithe Barn’, zoals de Engelsen hem noemen, is een middeleeuwse schuur die vermoedelijk dateert uit de veertiende eeuw. Daarmee is het een uniek gebouw waarvan er niet veel meer te bewonderen zijn.  De directe omgeving van Lenham is uniek. De ‘North Downs’ zijn namelijk een keten van krijtheuvels die zorgen van een uniek landschap.

Hier ligt Lenham

Weersverwachting Lenham

vandaag
26° / 13°
morgen
28° / 14°
26 jun
28° / 14°
27 jun
25° / 16°
28 jun
21° / 12°
Meer weer van Lenham op klimaatinfo.nl

Meer informatie