Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bibury

Bibury is een van de mooiste dorpjes van de Cotswolds gelegen in het graafschap Gloucestershire. Het dorpje staat vol kleine kneuterige oude huisjes. Door het dorpje stroomt de rivier de Coln.

Bibury is een van oudste plaatsen van de Cotswolds en een van de mooiste dorpen van Engeland. Bibury wordt al genoemd in het Doomsday Book uit de 11e eeuw. Hierin werd vernoemd welke dorpen er waren en wat de bezittingen voorstelde. Het dorpje is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. De oude kleine huisjes, de oude kerk en het oude 17e eeuwse hotel zorgen voor een idyllisch plaatje. Het is alsof je zo een schilderij binnen stapt. Het geheel wordt gecomplementeerd door een kabbelend riviertje en afgemaakt met kaarsrechte grasvelden en weelderige bloemen en planten. Niet voor niets is dit een van de meest bezochte plaatsjes van de Cotswolds.

Het meest gefotografeerde stukje van Bibury is Arlington Row. Hier staan enkele oude wevershuisjes schots en scheef naast elkaar. De huisjes hebben puntige pannendaken en worden opgesierd door stokrozen en klimplanten. De piepkleine cottages werden vroeger bewoond door wevers die stof weefden voor de viltmakerijen in Arlington. Op het eilandje in de rivier werden de stoffen te drogen gelegd na het wassen. Nu groeien en bijzondere planten aan de waterkant. Lopend langs de huisjes waan je jezelf zo enkele eeuwen terug in de tijd.

Ook de kerk in Bibury is goed bewaard gebleven. St. Mary’s Church is een Romaans Gotisch bouwwerk. In de kerk is het oude houten dak nog goed te bewonderen. Ook de gebrandschilderde ramen zijn het bekijken waard. Bij een bezoek aan het dorp hoort een hapje eten of kop thee in het Swan hotel. Dit hotel uit de 17e eeuw was vroeger al een geliefde pleisterplaats voor reizigers. Bibury heeft een eigen forelkwekerij. Verse vis staat hier dus altijd op het menu.

Hier ligt Bibury

Weersverwachting Bibury

vandaag
15° / 10°
morgen
16° / 8°
16 jun
18° / 9°
17 jun
18° / 11°
18 jun
18° / 9°
Meer weer van Bibury op klimaatinfo.nl

Meer informatie