Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

South West England

Mooiste dorpjes van South West England

De regio South West England ligt zoals de naam al doet vermoeden in het zuidwestelijke deel van Engeland. In totaal wonen er ongeveer vijf miljoen mensen in de regio wat het qua inwoners de zevende van de regio maakt. Qua oppervlakte ie het de grootste van het land. De hoofdstad van de regio is Bristol. Deze beroemde havenplaats is tegelijktijdig ook de grootste stad van de regio. Andere bekende plaatsen in South West England zijn Plymouth, Swindon, Gloucester, Exeter en Bath.

De bekendste toeristische bezienswaardigheid in de regio is Stonehenge. Dit megalithisch monument is terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De mooiste dorpen van de regio South West England zijn te vinden in de Cotswolds. Dit heuvelachtige gebied dat voor het grootste deel in het noorden van South West England ligt, staat bekend om zijn prachtige natuur en pittoreske dorpjes.

Bibury

South West England

Bibury is een van de mooiste dorpjes van de Cotswolds gelegen in het graafschap Gloucestershire. Het dorpje staat vol kleine kneuterige oude huisjes. Door het dorpje stroomt de rivier de Coln.

Bourton on the Water

South West England

Bourton on the Water is een van de mooie dorpjes van de Cotswolds. Het dorp ligt in het graafschap Glouchestershire. Het is een eenvoudig lintdorp wat doorsneden wordt door de rivier de Windrush die er door heen stroomt.

Burford

South West England

Burford is een prachtig dorp in de Cotswolds. De steile hoofdweg leidt naar de oude middeleeuwse brug over de rivier de Windrush. Een prachtig plaatje in het mooie graafschap Oxfordshire.

Chipping Campden

South West England

Chipping Campden is een van de mooist bewaarde plaatjes in de Cotswolds. De plek was van oudsher een marktplaats. Het dorp kent vele oude historische gebouwen.

Chipping Norton

South West England

Chipping Norton is gelegen in het graafschap Oxfordshire. Het is de hoogstgelegen plaats in de regio. Erg bijzonder is de oude textielfabriek net buiten het dorp.

Cirencester

South West England

Cirencester wordt wel de hoofdstad van de Cotswolds genoemd. Het kleine dorpje heeft een oorsprong die terug gaat naar de Romeinse tijd. In het dorp vind je veel oude gebouwen en bezienswaardigheden.

Fairford

South West England

Fairford is een prachtig plaatsje gelegen aan de rivier de Coln. Vroeger was het een belangrijke plaats aan de postkoetsroute van Gloucester naar London. De oude ins en pubs herinneren nog aan die tijd.

Lechlade-on-Thames

South West England

Dit dorp dankt zijn oorsprong aan de ligging aan de Thames. Dit is de plaats waar het kleine stroompje een bevaarbare rivier wordt. Lechlade-on-Thames is vooral bij vaartoeristen erg geliefd.

Morton in Marsch

South West England

Morton in Marsch is een dorpje in de mooi regio van de Cotswolds, gelegen in het graafschap Glouchester. Het dorpje ligt op de kruising van een aantal oude wegen. Een daarvan stamt zelfs uit de Romeinse tijd.

Snowshill

South West England

Snowshill is gelegen op steenworp van Broadway. Het dankt zijn bestaansrecht aan het fraai gelegen Snowshill manor. Dit landhuis in handen van de National trust is een van de mooie landhuizen in de regio.

Stanton

South West England

Stanton is een prachtig dorp gelegen onder de bossen van de Cotswold Edge. Het is een middeleeuws dorpje met een prachtige oude kerk. Oude middeleeuwse schilderingen zijn hier nog steeds te zien.

Stow in the Wold

South West England

Stow in the Wold is het hoogstgelegen dorpje in de Cotswolds. Stow in the Wold ontstond al in de romeinse tijd. Het dorpje staat vooral bekend om zijn antiekwinkels.

The Slaughters

South West England

De bloederige naam van het dorp doet op geen enkele manier recht aan dit liefelijke dorpje in de Cotswolds. Het is een van de mooiste dorpjes in de Cotswolds en regelmatig gebruikt als decor voor Film- en tvseries.

Winchcombe

South West England

Kleine vakwerkhuisjes, erkertjes, een oude abdij en verdedigingswallen. Winchcombe neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Het dorpje ligt in de Cotswolds in het graafschap Gloucester.