Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chipping Norton

Chipping Norton is gelegen in het graafschap Oxfordshire. Het is de hoogstgelegen plaats in de regio. Erg bijzonder is de oude textielfabriek net buiten het dorp.

Chipping Norton werd al bewoond in de prehistorie. De stenen cirkels die gevonden zijn net even het dorp zijn hier het bewijs van. Ook zijn er de resten van een oud kasteel te vinden wat hier in de vroege middeleeuwen moet hebben gestaan. De kerk van het dorp werd direct naast het kasteel gebouwd. Het dorp kreeg in 1205 van koning Henry V het recht om een wolmarkt te houden. Sinds die tijd floreerde de wolmarkt in het dorp. Rijke wol handelaren bouwden er prachtige huizen. Veel van die huizen sieren nog steeds het centrum van het dorp.

De kerk van Chipping Norton werd gebouwd in de 12e eeuw. Enkele oude onderdelen zijn nog goed te zien in de kerk. In de 13e en 14e eeuw werd de kerk langzaam uitgebreid. In 1458 werd het middenstuk gedeeltelijk herbouwd met geld van de wol handelaren. De kerk moest natuurlijk wel de rijkdom van het dorp en zijn bewoners reflecteren. De kerk van St. Mary the Virgin werd verbouwd in gotische stijl. Hierbij werd vooral de nadruk gelegd op veel verticalen lijnen naar boven. In de 16e eeuw werd de pastoor, nadat hij en opstand had geleid, aan de kerktoren opgehangen.

Ook tijdens en na de industriële veranderingen bleef Chipping Norton een welvarend dorp. In 1855 kreeg het een treinstation en in 1842 werd er een nieuw stadhuis gebouwd geheel in neoklassieke stijl. De oude textielfabriek net buiten het dorp werd gebouwd in 1872. De fabriek was bedoelt om tweed te maken. Tot 1980 bleef de fabriek actief. Tegenwoordig is het oude karakteristieke gebouw omgebouwd tot een appartementencomplex.

Hier ligt Chipping Norton

Weersverwachting Chipping Norton

vandaag
24° / 14°
morgen
26° / 15°
26 jun
27° / 16°
27 jun
21° / 13°
28 jun
19° / 10°
Meer weer van Chipping Norton op klimaatinfo.nl

Meer informatie