Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

The Slaughters

De bloederige naam van het dorp doet op geen enkele manier recht aan dit liefelijke dorpje in de Cotswolds. Het is een van de mooiste dorpjes in de Cotswolds en regelmatig gebruikt als decor voor Film- en tvseries.

Hoewel je, als je de plaatsnaam letterlijk vertaalt, het niet zou zeggen. Betekend de naam Slaughters miry place. Wat zo veel wil zeggen als modderige plek. Wellicht dat in het verleden de rivier de Eye hier regelmatig de boel onder water zetten. Nu is het een lieflijk klein stroompje.The Slaughters bestaat uit Upper and Lower Slaughter. De dorpjes zijn een van de meest gefotografeerde plekken in de Cotswolds. Regelmatig zie je er ook kunstenaars hun schildersezel opzetten. Niet verwonderlijk. De dorpjes zijn een van de best bewaard gebelevn dorpjes van de Cotswolds. De bewoners van de dorpjes zijn erg trots op hun dorp en doen uitermate hun best om het dorp zo goed mogelijk te bewaren.

Upper Slaughter is gelegen aan beide oevers van de rivier de Eye. Een oude brug verbindt de beide oevers. Het dorpje heeft vele kleine zandkleurige cottages en een prachtige oude kerk. St Peters church. Het is een klein middeleeuws kerkje. Ook heeft het dorpje nog een echte oude dorpsschool. Upper Slaughter is een van de zogenaamde “ Thankful Villages”. Dit zijn dorpjes waar geen enkel dodelijk slachtoffer van de eerste Wereldoorlog te betreuren viel. Via upper Slaughter loop je langs de stroom naar Lower Slaughter. De vallei van de rivier is erg mooi om in te wandelen.

Lower Slaughter ligt lager gelegen aan de stroom. Lower Slaughter bestaat al meer dan 1000 jaar. In het Doomsdaybook wordt het dorp genoemd. Het domein is op dat moment in handen van de sheriff. Het grote landhuis wordt later in de 17e eeuw gegeven aan Sir George Whitmore. Deze familie houdt het huis in handen tot 1964. Tegenwoordig is het oude landhuis een prachtig hotel. Lower Slaughter staat ook weer vol met prachtige kleine cottages. De oude huisjes worden gecompleteerd door het oude kerkje. Deze werd gebouwd in de 13e eeuw en gedurende de eeuwen verschillende malen vergroot en uitgebreid.

Hier ligt The Slaughters

Weersverwachting The Slaughters

vandaag
10° / 5°
morgen
9° / 4°
25 apr
9° / 1°
26 apr
10° / 4°
27 apr
12° / 7°
Meer weer van The Slaughters op klimaatinfo.nl

Meer informatie