Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Winchcombe

Kleine vakwerkhuisjes, erkertjes, een oude abdij en verdedigingswallen. Winchcombe neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Het dorpje ligt in de Cotswolds in het graafschap Gloucester.

Winchcombe werd gesticht rond 811 door koning Kenulf. Deze koning stichtte een abdij op de huidige plaats van Winchcombe. Het was deze abdij die er voor zorgde dat het dorp langzaam groeide. In de Abdij waren de overblijfselen te vinden van de zoon van Koning Kenulf, wiens zoon vermoord werd door zijn eigen zus. Deze overblijfselen werden het onderwerp van vele pelgrimages naar de abdij. Tot 1539 stroomden gelovigen naar de abdij om de botten te bewonderen. Winchcombe kende een periode van grote voorspoed. Veel van de oude huizen in het dorp komen nog uit die tijd. De abdij overleefden de eeuwen niet en ging jammerlijk verloren.

Het oude victoriaanse stadhuis stamt nog uit de 19e eeuw. Buiten zie je de oude schandpaal waar men zweepslagen kreeg in het geval van wangedrag. Gelukkig wordt deze heden ten dagen niet meer gebruikt. De George inn is een oude pub uit de 15e eeuw. Hoewel de abdij niet meer bestaat, deze werd verwoest in 1539, is het oude huis van de Abt nog wel in tact gebleven. Je kunt het wapen schild van de abdij nog steeds op het huis ontwaren. Op veel van de huizen vind je ook nog oude ijzeren ringen. In Winchcombe werd vroeger een paardenmarkt gehouden en de ringen dienden om de dieren aan vast te maken.

Een van de meest gefotografeerde stukjes in Winchcombe zijn de Dent Almshouses. Deze huisjes werden in 1865 gebouwd door de Londense architecten Gilbert Scott en Drayton Wyatt. Deze huisjes waren bedoelt voor de armen en bejaarden van Winchcombe. Zo konden zij in een rustige en vredige omgeving hun laatste dagen slijten.

Hier ligt Winchcombe

Weersverwachting Winchcombe

vandaag
15° / 10°
morgen
16° / 8°
16 jun
18° / 10°
17 jun
16° / 10°
18 jun
16° / 8°
Meer weer van Winchcombe op klimaatinfo.nl

Meer informatie