Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Morton in Marsch

Morton in Marsch is een dorpje in de mooi regio van de Cotswolds, gelegen in het graafschap Glouchester. Het dorpje ligt op de kruising van een aantal oude wegen. Een daarvan stamt zelfs uit de Romeinse tijd.

Morton in Marsh is een typisch dorpje voor de Cotswolds regio. Mooie zandkleurige oude huisjes en een oud kerkje gelegen in de groene heuvels. Naar verluid liet J.R.R. Tolkien zich door de Bell Inn inspireren voor de herberg in zijn “ Lord of the rings” . In het dorp is nog de oude toren te bewonderen van waaruit men de tol hief voor de wegen. Ook dieven en andere misdadigers werden hier opgesloten. Dat het dorpje aanaan een aantal belangrijke wegen lag is goed te merken aan de de oude Inns. Naast de Bell Inn is er ook de Redesdale Arms en het White Hart Royal Hotel . Beide gebouwen stammen nog uit de 17e eeuw. Koning Charles I sliep in het hotel ooit een nacht en vergat zijn rekening te betalen.

Andere mooie gebouwen in het dorp zijn onder andere het oude Manor Hotel en de kerk. Het Manor House Hotel was ooit eigendom van een adellijke familie. Dit gebouw stamt uit de 16e eeuw en er schijnt al eeuwenlang een spook rond te wanen in de nachtelijke uurtjes. De kerk is een prachtig voorbeeld van plattelandsgothiek. Een prachtig oud kerkje met oude grafstenen terug daterend zo ver als de 17e eeuw. Allen de kerktoren is van een iets latere datum. Deze werd er later pas bijgebouwd. Op de marktplaats vind je nog een oude markthal.

In de 19e eeuw werden Stratford en Morton in Marsh verbonden door een tramlijn. In het begin werd de tram met het paard voortgetrokken. Later werden de paarden vervangen door stoomlocomotieven. In 1853 werd er een officieel station weggezet wat heden ten dagen nog dienst doet. De spoorlijn werd tot en met 1969 intensief gebruikt. Tegenwoordig is de lijn weer onderdeel van de historische Cotswold line.

Hier ligt Morton in Marsch

Weersverwachting Morton in Marsch

vandaag
13° / 6°
morgen
16° / 10°
15 jun
16° / 8°
16 jun
18° / 10°
17 jun
20° / 10°
Meer weer van Morton in Marsch op klimaatinfo.nl

Meer informatie