Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cirencester

Cirencester wordt wel de hoofdstad van de Cotswolds genoemd. Het kleine dorpje heeft een oorsprong die terug gaat naar de Romeinse tijd. In het dorp vind je veel oude gebouwen en bezienswaardigheden.

Cirencester was vroeger een Romeins fort. Het fort, wat later uitgroeide tot een Romeinse stad was een belangrijke plaats in de regio. De fundering van het oude amfitheater is hier nog een bewijs van. Ook in het Corinium museum, Corinium Dobunnorum was de Romeinse naam voor de stad, staat vol met oude Romeinse overblijfselen. Er zijn oude Mozaïeken te vinden en je kunt zelf ervaren hoe het leven was in Cirencester in de Romeinse tijd. Ook na de Romeinen bleef Cirencester een versterkte vesting. De oude kerk werd gebouwd in de 9e en 10e eeuw. Deze werd verwoest door monniken in de 12e eeuw die er een eigen kerk voor in de plaats zetten.

 

De abdij die de monniken stichtte zorgden samen met de wolhandel voor een grote rijkdom en bedrijvigheid in Cirencester. De stad werd een belangrijke marktplaats voor de wolhandel. Aan het einde van de 18e eeuw werd het dorpje ook aangesloten op het netwerk van kanalen zodat het zijn marktfunctie kon blijven behouden. Ook nu is er nog regelmatig en markt in Cirencester. Op de marktplaats vindt iedere 2e en 4e zaterdag van de maand een boerenmarkt plaats.

De kerk van Johannes de doper, St. John the Baptist, is een van de oudste kerken uit de regio. Het schip dateert uit de 12e eeuw en werd in de 15e eeuw verhoogd en uitgebreid. Rond 1400 werd de kerk uitgebreid met de grote toren. Het geld voor de bouw werd bij elkaar gebracht door de arrestatie van de Graaf van Kent en die van Salisbury. Deze twee rebellen werden aangehouden en berecht in Cirencester en betaalden met hun bezittingen verplicht de bouw. In de kerk staat ook een beker tentoongesteld van Anna Boleyn. Deze beker die voor haar werd gemaakt kwam in handen van haar dochter, koningin Elisabeth. Zij gaf hem weer aan haar lijfarts die in Cirencester woonde.

 

Hier ligt Cirencester

Weersverwachting Cirencester

vandaag
19° / 10°
morgen
21° / 10°
21 jun
22° / 10°
22 jun
18° / 12°
23 jun
22° / 9°
Meer weer van Cirencester op klimaatinfo.nl

Meer informatie