Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Burford

Burford is een prachtig dorp in de Cotswolds. De steile hoofdweg leidt naar de oude middeleeuwse brug over de rivier de Windrush. Een prachtig plaatje in het mooie graafschap Oxfordshire.

Burford werd gesticht in de middeleeuwen naast een klooster. Het dorp kwam tot grote bloei in de 14e tot en met de 17 eeuw. Het werd toen een belangrijk centrum voor de handel in wol. Een flink aantal huizen aan de hoofdstraat stamt nog uit de 17e en 18e eeuw. Kijk je wat verder in het dorp en duik je de steegjes in dan vind je zelfs huizen uit de 15e eeuw. In de hoofdstraat van Burford zijn in de oude panden vele antiekwinkels gevestigd. Van heinde en verre komen mensen naar het dorpje om dat ene prachtige antieke stuk op de kop te tikken.

De oude priory van Burford staat op de oude plaats van een oud ziekenhuis en klooster wat gebouwd werd in de 13e eeuw. Het oude klooster zorgde voor een grote aanterkkingskracht op het dorp. Toen koning Henry VIII in de 16e eeuw de klooster afschafte verdween het klooster en ziekenhuis. Op de plaats werd een prachtig landhuis gebouwd. In de 17e eeuw werd het “ gemoderniseerd” naar Jacobijnse stijl. In de 2oe eeuw kwam het oude huis weer even terug in zijn oorspronkelijke oorsprong toen het een huis werd voor nonnen en later monniken. Tegenwoordig is het huis weer in privé bezit en wordt het bewoond door de dochter van mediamagnaat Rupert Murdoch.

In de vroege middeleeuwen was Burford de plaats van een beroemde veldslag tussen de Saxen en de Mercians. In een bloedige slag met veel wapengekletter wonnen uiteindelijk de saxen doordat de Merciaanse vaandeldrager werd neergestoken met een lans door zijn Saksische collega. Op het vaandel van de Mercians stond een gouden draak. Nog steeds dragen de kinderen van Burford Primaryschool iedere zomer een gouden draak door de hoofdstraat van het dorp ter herinnering van deze slag.

Hier ligt Burford

Weersverwachting Burford

vandaag
17° / 12°
morgen
19° / 11°
13 apr
17° / 10°
14 apr
13° / 7°
15 apr
13° / 7°
Meer weer van Burford op klimaatinfo.nl

Meer informatie