Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Chipping Campden

Chipping Campden is een van de mooist bewaarde plaatjes in de Cotswolds. De plek was van oudsher een marktplaats. Het dorp kent vele oude historische gebouwen.

Er is maar weinig bekend over het leven in Chipping Camden voor dat de Romeinen er voet aan land zetten. Maar door vondsten uit het bronzen en ijzeren tijdperk weten we wel dat de plek al in de vroege geschiedenis bewoond was. De Romeinen zijn de eerste die over de plaats schrijven. In de middeleeuwen is het dorp een ontmoetingsplaats voor verschillende Saksiche koningen. Een van hen geeft het dorp in de 12e eeuw stadsrecht. Vanaf dat moment komt de naam Chipping bij Campden. Chipping betekend markt. De heuvels rondom het dorp zijn een ideaal graasgebied voor schapen. Chipping Campden wordt een belangrijke marktplaats voor de wolhandel. De marktplaats in het dorp stamt uit die tijd.

 

Wie wandelt door Chipping Campden, maakt een wandeling door de geschiedenis. Overal in het dorp vind je nog prachtige oude huizen. Sommige stammen zelfs uit de 13e eeuw. De oude Woolstaplers Hall bijvoorbeeld werd gebouwd in 1340. Maar uiteraard ook de markthal voor boter en kaas gebouwd in de 17 eeuw en de oude kerk uit de 16e eeuw. Achter de kerk vind je de resten van Campden House. Een huis ooit gebouwd voor een dienstmeisje waar de plaatselijke graaf verliefd op werd. Naar haar dood ruïneerde hij zichzelf en werd het gebouw platgebrand in de Engelse burgeroorlog.

De kerk van Chipping Campden werd gebouwd in de 15e eeuw en is een van de mooist zogenaamd wolkerken van de regio. De wolhandel zorgden in de Cotswolds voor een enorme rijkdom. Deze rijkdom moest natuurlijk getoond worden en zo werden er meerdere prachtige kerken opgericht. St. James church is een gotisch bouwwerk met een vierkante toren. Het gebouw is rijkelijk versierd. Ook het interieur in de kerk is prachtig. Op zonnige dagen vormen de gebrandschilderde ramen een prachtig kleurenschouwspel op de muren.

Hier ligt Chipping Campden

Weersverwachting Chipping Campden

vandaag
20° / 14°
morgen
22° / 14°
23 jul
22° / 15°
24 jul
23° / 14°
25 jul
19° / 16°
Meer weer van Chipping Campden op klimaatinfo.nl

Meer informatie