Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Snowshill

Snowshill is gelegen op steenworp van Broadway. Het dankt zijn bestaansrecht aan het fraai gelegen Snowshill manor. Dit landhuis in handen van de National trust is een van de mooie landhuizen in de regio.

Snowshill is een prachtig oud dorpje in de Cotswolds gelegen in het graafschap Gloucestershire. De huisjes hebben de kenmerkende zandkleurige steen. Vooral e kleine rij cottages tegenover Snowshill manor is een geliefd plaatje. Snowshill was al bewoond in de bronstijd. Vondsten uit de buurt dateren terug naar die tijd. Het kerkje van Snowshill is een klein parochiekerkje uit de middeleeuwen. Het heeft en prachtige begraafplaats met oorlogsmonument. Belangrijkste attracties van het dorp zijn de lavendelboerderij en Snowshill Manor.

Snowshill manor is een prachtig oud landhuis. Het was eigendom van de naburige abdij tot de ontbinding van de kloosters in 1539. Het huis was in handen van verschillende eigenaars tot het werd gekocht door de excentrieke Charles Paget wade. Hij knapte het oude landhuis helemaal op en gebruikte het landhuis voor zijn bijzondere collectie. Charles Paget Wade was een dichter, architect en ambachtsman. Hij verzamelde meubels, kleding, schilderijen en andere objecten. Na zijnn dood schonk hij zijn complete eigendom aan de National Trust.

Rijdend in de buurt van Snowshill kun je jezelf plotseling in de Provence wagen. De geur van lavendel komt je al van verre te gemoed. Midden in de Engelse heuvels ligt Snowshill Lavender farm. Een lavendelboerderij die diverse soorten Lavendel kweekt. Ook kun je er zeepjes, geurtjes en meer kopen. Het is een prachtig zicht als de Lavendel in bloei staat. Lange rijen paarse kleuren in een mooi groen graslandschap. De velden zijn in totaal 35 hectare groot.

Hier ligt Snowshill

Weersverwachting Snowshill

vandaag
15° / 10°
morgen
15° / 8°
16 jun
17° / 10°
17 jun
16° / 10°
18 jun
16° / 8°
Meer weer van Snowshill op klimaatinfo.nl

Meer informatie