Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stow in the Wold

Stow in the Wold is het hoogstgelegen dorpje in de Cotswolds. Stow in the Wold ontstond al in de romeinse tijd. Het dorpje staat vooral bekend om zijn antiekwinkels.

Stow in the Wold werd gesticht door de Normandische heren als een marktplaats. Het dorpje lag uitstekend op een kruispunt van een groot aantal wegen. Waarschijnlijk stond er in de vroeger geschiedenis ook al een fort. Het dorpje heeft immers een goed uitzicht over de nabijgelegen heuvels. Vanaf 1107 werd er in Stow in the Wold wekelijks een markt gehouden. De monniken van de naburige abdij van Evesham bestuurde het dorpje en regelde de markt. In 1330 werd het dorpje een officiële markt plaats door een speciaal handvest van de koning. Ook tegenwoordig worden er nog regelmatig markten gehouden in het dorpje. Beroemd is de jaarlijkse paardenmarkt.

Dicht bij Stow in the Wold ligt Chastleton house. Het is een van de mooist bewaard gebleven Jakobijnse bouwwerken van Engeland. Het huis stamt uit 1607. Het werd gebouwd ten tijden van de florerende wolhandel in de regio. De eerste eigenaar was Walter Jones een rijke advocaat wiens familie in de wolhandel zat. Een beroemde anekdote uit de burgeroorlog vindt hier plaats. Een echtgenoot die thuis kwam, achterna gezeten door vijandige slodaten, werd door zijn vrouw verstopt . Zij voerde de soldaten dronken en voegde slaapmiddel aan hun bier toe. Terwijl de soldaten sliepen ontsnapte de man. Het huis hoort nu tot de National trust en is te bezichtigen. Veel van de kamers zijn nog zoals ze vroeger waren.

Tijdens de Engelse burgeroorlog vond in Stow in the Wold een beroemde veldslag plaats. In 1646 leverde de troepen van koning Karel I van Engeland hier slag met de soldaten van het parlement. In eerste instantie wisten de troepen van de koning, zich gesteund door hun hoge positie te handhaven in het strijdgewoel. Met de komst van de cavalerie van de troepen van het parlement was dit snel voorbij. De koningsgezinde verloren de slag. Rondom het dorp stat op de plaats van het slagveld een gedenkteken. Bij de kerk is een monument te zien voor een jonge kapitein die tijdens de slag zijn leven liet.

Hier ligt Stow in the Wold

Weersverwachting Stow in the Wold

vandaag
15° / 10°
morgen
15° / 8°
16 jun
18° / 10°
17 jun
17° / 10°
18 jun
17° / 8°
Meer weer van Stow in the Wold op klimaatinfo.nl

Meer informatie