Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lechlade-on-Thames

Dit dorp dankt zijn oorsprong aan de ligging aan de Thames. Dit is de plaats waar het kleine stroompje een bevaarbare rivier wordt. Lechlade-on-Thames is vooral bij vaartoeristen erg geliefd.

Lechlade-on-Thames is een prachtig dorpje gelegen aan de rivier de Thames. Het kreeg in 1205 marktrechten en groeide uit tot een belangrijke plaats. Het dorp is erg geliefd voor activiteiten op en rondom het water. Je kunt er prachtig wandelen en tripjes maken op de rivier. Het is erg geliefd bij toeristen en er zijn dan ook heel wat pubs en restaurants. Daarnaast vind je er ook veel accommodaties om te overnachten en enkele campings. Lechlade on Thames is onderdeel van Cotswolds waterpark. Een gebied bedoelt om te zeilen, surfen, kanoën, en vissen. Het dorp staat vooral bekend voor het forel en karper vissen.

 

 

Ook het dorpje zelf is aardig om te zien. De oude brug werd gebouwd in 1792 . Vroeger werd er tol gevraagd om erover heen te mogen. De oude kerk van St. Lawrence stamt uit 1476. De kerk werd gebouwd met Tayton stone. Dezelfde steen die werd gebruikt om St. Pauls Cathedral in Londen te bouwen. In de rivier zijn diverse oude sluizen te vinden. Sommigen stammen nog uit 1250. De huizen die erbij horen zijn op verschillende plaatsen nog prachtig in tact.

In Lechlade-on-Thames kun je een bijzondere wandeling maken. De zogenaamde Gazebo walk. Deze gazebos waren kleine huisjes gelegen aan het einde van de tuinen. Ze waren bedoelt voor “ my Lady” en haar vriendinnen om heerlijk een kopje thee te drinken en te roddelen. De grote ramen maakte het mogelijk de langskomende wandelaars goed te bekijken. In een mooie wandeling kom je langs verschillende gazebos en kun je genieten van de prachtige natuur in Lechlade.

Hier ligt Lechlade-on-Thames

Weersverwachting Lechlade-on-Thames

vandaag
11° / 4°
morgen
12° / 0°
4 apr
13° / 0°
5 apr
12° / 4°
6 apr
13° / 7°
Meer weer van Lechlade-on-Thames op klimaatinfo.nl

Meer informatie